Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Presisering av nye coronaregler vedrørende utenlandske arbeidstakere

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 30.10.2020 14:47:50 | Emneord (los) forsiden, corona
covid-19

​Det blir fortsatt testing for helsepersonell hver 7. dag og for andre dagpendlere fra Sverige hver 7. dag. Dersom det er bedrifter med utenlandsk arbeidskraft fra andre land i EØS eller Sveits så gjelder punkt 6c. Ledd 6c trer i kraft fra 31.10.20 kl 00.00. Dette sammenfaller med kommunelegenes bestemmelser i regionen vår for øvrig og er hjemlet i forskrift vist til under.

​"§ 6b. Unntak fra innreisekarantene for visse arbeids- og oppdragstakere med hyppig grensekryssinger: De som jevnlig ankommer Norge fra områder i Sverige eller Finland med karanteneplikt etter vedlegg A som ledd i reise mellom arbeidssted og bosted, er unntatt fra innreisekarantene i arbeidstiden dersom de i Norge testes for SARS-CoV-2 minst hver syvende dag. Dette gjelder ikke for helsepersonell. For helsepersonell som dagpendler fra Sverige eller Finland gjelder likevel første punktum, dersom de ikke samtidig jobber i svensk eller finsk helse- og omsorgstjeneste."

Dette betyr at utenlandske arbeidstakere er unntatt fra karantene mens de er på jobb og på vei til og fra jobb. De har fortsatt fritidskarantene. Dersom de har vært i Norge i 10 dager sammenhengende er de ikke lenger i fritidskarantene.

Ledd 6c sier derimot at andre utenlandske arbeidere i EØS eller Sveits er unntatt fra innreisekarantene i arbeidstiden dersom:

a. har testet negativt for SARS-CoV-2 etter ankomst til Norge
b. testes hver tredje dag i 10 døgn etter ankomst til Norge
c. har opphold på enerom i de ti første døgnene i Norge

 

Henvisning:

LOVDATA

FOLKEHELSEINSTITUTTET

Sist oppdatert: 30.10.2020 15:07:49