Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Oppdatering angående covid-19 i Engerdal

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 18.09.2020 14:06:51 | Emneord (los) forsiden, corona
Coronavirus%20mange%20farger

​Vi har siden 6. september ikke hatt positive covid-prøver. Vi tester daglig på ukedager og har god kapasitet. Ved behov for testing henvender man seg til legekontoret i åpningstiden. 

Det kom 14. september endring i covid-forskriften.

 

Dette innebærer at helsepersonell som er dagpendlere fra Sverige skal testes minst hver 7. dag. De kan ikke ha samtidig arbeid i svensk helsevesen. Testen dekkes av det offentlige.

 

For andre dagpendlere fra Sverige er de unntatt innreisekarantene i arbeidstiden dersom de testes hver 7. dag. Det er for disse arbeidsgiver- eller oppdragsgiver i Norge som er ansvarlig for organisering og finansiering av testingen. Legekontoret er behjelpelige med utføring av testingen og det koster 850 kr per test. Dersom testingen ikke kan la seg gjennomføre gjelder regelen om 10 dagers karantene før man kan arbeide.

 

For arbeidsreisende som ikke dagpendler gjelder det at man må ha 1 negativ test før man kan gå i arbeid igjen. Da har man fortsatt karantene på fritiden. Deretter må man ha 1 ny negativ test tatt mellom 48 timer til 5 døgn etter ankomst til Norge før man er helt ute av karantene. Denne regelen gjelder både arbeidskraft som bor i utlandet og nordmenn som reiser ut på arbeidsreise.

 

Minner også om at det snart er tid for influensavaksine. Dette er spesielt viktig for risikogruppene som er alle over 65, beboere i sykehjem og omsorgsbolig, barn og voksne med grunnsykdommer som hjertesykdom, diabetes, lever- og nyresykdom, nevrologisk sykdom, svekket immunforsvar (også dere pårørende) og svært alvorlig fedme. I tillegg anbefales vaksine til gravide i 2. og 3. trimester og i 1. trimester dersom det er underliggende sykdom eller man er helsepersonell. Man anbefaler at helsepersonell blir vaksinert.

 

Det er fortsatt noen uker til vaksinene er tilgjengelig og det vil bli sikret godt smittevern ved vaksinering. Nærmere informasjon blir lagt ut på hjemmesider.

 

Det oppfordres fortsatt til å holde 1 meter avstand, vaske og sprite hender ofte og å holde seg hjemme ved tegn på sykdom

 

Sist oppdatert: 18.09.2020 14:10:29