Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Nytt om skole og barnehager

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 08.04.2020 14:57:08 | Emneord (los) corona, forsiden
Barn%20på%20tur

Regjeringen bestemte 7.april at barnehagene og skolen skal åpnes igjen gradvis. Barnehagene fra 20.april og 1.-4.trinn og SFO fra ​27.april

Regjeringen bestemte 7.april at barnehagene og skolen skal åpnes igjen gradvis:

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/gradvis-apning-av-barnehager-skoler-fagskoler-hoyskoler-og-universiteter/id2697077/

Barnehagene fra 20. april og 1.-4.trinn og SFO fra 27. april. I forhold til gradvis åpning sa kunnskapsminister Guri Melby at det ikke er sikkert det blir full dag og hver dag for alle.  Barn som selv er i, eller har familiemedlemmer i risikogruppene, skal fortsatt ha hjemmeundervisning. Når 5.-10.t rinn og voksenopplæring får komme tilbake til skolen vet vi ikke enda, men ambisjonen er at alle elever skal få komme tilbake på skolen før sommeren.

 

Både barnehagene og EBUS åpnes

under forutsetning av at vi fortsetter å følge opp smitteverntiltak med fokus på hygiene, isolering av syke og kontaktreduserende tiltak.

Hva disse tiltakene konkret går ut på, kommer det en veileder på i uka etter påske.

De ansatte må få tid til og opplæring i smitteverntiltak før oppstart igjen. På den måten vil vi skape trygghet for å komme tilbake til barnehagen og skolen.

Når oppvekstsektoren har fått oversikt over dette, blir det sendt ut ny informasjon til foresatte. I lenken under er det mulig å finne mer informasjon:

https://www.regjeringen.no/no/tema/utdanning/innsikt/barnehager-skoler-hoyskoler-og-universiteter-stenges-pa-grunn-av-koronaviruset/id2693333/

 

Behov for barnehageplass uka etter påske vurderes som tidligere - ta kontakt med styrer i den enkelte barnehage i så god tid som mulig.

 

Fortsatt god påske alle sammen.​

Sist oppdatert: 08.04.2020 15:05:10