Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Krav om legeerklæring for fortsatt rett til omsorgspenger

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 21.04.2020 09:49:06 | Emneord (los) corona, forsiden
barn%20i%20vvogn

Nå som barnehager og skoler åpnes igjen, stilles det krav til legeerklæring for å motta omsorgspenger hvis du velger å holde barnet hjemme på grunn av koronapandemien.​

Til nå har foreldre til barn under 12 år som har måttet ta seg fri fra jobb, hatt rett til omsorgspenger ut kalenderåret barnet fyller 12 år,  ​så lenge skoler og barnehager har vært stengt.

Har du har barn som bør holdes helt eller delvis hjemme i en periode av særlige smittevernhensyn, for eksempel barn med en kronisk sykdom som gjør at barnet er særlig sårbart, skal foreldrene fortsatt få omsorgspenger og permisjon. Retten til omsorgspenger for disse barna forlenges frem til 30.juni ifølge NAV. Det er imidlertid krav om at foreldrene legger frem en legeerklæring som bekrefter dette til arbeidsgiver. Les mer på NAV.no.

Ønsker foreldre å fortsatt holde barnet hjemme uten at det foreligger en legeerklæring om at barnet bør holdes hjemme, har man ikke rett til omsorgspenger. Da må foreldrene inngå en avtale om avvikling av ferie, avspasering eller ulønnet omsorgspermisjon med sin arbeidsgiver. Utover den vanlige regelen i arbeidsmiljøloven om rett til redusert arbeidstid for foreldre, er det ingen bestemmelser som sikrer rett til fri i slike tilfelle.

Sist oppdatert: 21.04.2020 11:23:05