Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Fritidsreiser / Arbeidsreiser / Reisekarantene / Unntak / Gjeldende pr 05.06.20

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 05.06.2020 11:20:04 | Emneord (los) corona, forsiden
travel-restrictions-4979476_1920

Vi har prøvd å oppsummere det som gjelder pr 05.06.2020 i en oversikt nedenfor.​​

Fritidsreiser

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Et unntak gjøres for Danmark fra og med 15. juni.

Fra 15. juni vil det ikke lenger være et krav om ti dagers karantene ved ankomst til Norge etter besøk i Danmark. Det vil gjelde både nordmenn som har besøkt Danmark og dansker som skal på ferie i Norge.

Det er vilkår fra Danmark at de som reiser dit på ferie skal ha reservert minst seks overnattinger i et område som ikke er tett befolket. Det vil også være restriksjoner på reiser til København. Pr i dag ikke anledning til å kjøre bil via Sverige og inn i Danmark.

 

Arbeidsreiser

Arbeidsreiser i Norden kan gjennomføres fra 1. juni, uten at man trenger å gå i karantene etterpå.

Personer som krysser grensen til Norge fra land som nevnt i listen nedenfor under reise mellom bolig og arbeidssted i disse landene, eller når de er i arbeid, er unntatt fra karanteneplikt etter § 5 i den tiden de er under reise mellom bolig og arbeidssted og i den tiden de er i arbeid»,

Unntaket gjelder for reiser fra Danmark, Finland, Island, Sverige, Færøyene, Grønland, Åland.

Det betyr at dersom du har fritid i Norge – enten på en jobbreise til Norge, eller fordi man bor her – må du oppholde deg i reisekarantene på fritiden. Du må være i reisekarantene på fritiden i ti dager etter at du sist krysset grensen inn til Norge.

 

Reisekarantene

Alle som kommer fra reiser i utlandet skal i karantene i 10 døgn fra den dagen de kommer til Norge, bortsett fra fritidsreiser fra Danmark etter 15. juni. Dette kalles reisekarantene.

Dersom du er i reisekarantene skal du:

  • Oppholde deg i eget hjem eller på annet egnet oppholdssted.
  • Du kan bare oppholde deg utenfor hjemmet eller oppholdsstedet hvis du kan unngå nærkontakt med andre enn de du bor med til vanlig.

Med nærkontakt menes kontakt med andre personer med mindre enn to meters avstand i mer enn 15 minutter, direkte fysisk kontakt eller direkte kontakt med sekreter (spytt, svette, snørr, slim og tårer) fra andre personer.

Er du i karantene og utvikler forkjølelsessymptomer som hoste, feber eller tungpustethet, skal du oppholde deg i hjemmet, uten å gå ut, i minst ett døgn etter at du er blitt frisk. Kontakt fastlegen eller annen helsehjelp dersom du har behov for det.

Sist oppdatert: 05.06.2020 11:29:54