Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Varmepumpe som aircondition?

Oppvarming
​Moderne luft-luft varmepumper kan også brukes til luftavkjøling (airconditioning). Hvor mye energi som går med til dette, variere med temperaturen og hvilken pumpe du har. Som en tommelfingerregel kan man si at strømforbruket ved bruk av aircondition er halvparten av strømforbruket ved oppvarming.

​Det beste sparetipset er å slå av varmepumpen som sommeren, hvis du ikke har behov for varme eller avkjøling. De fleste forhandlere anbefaler imidlertid å la pumpen stå på hele året, også om sommeren og når du er bortreist. I såfall er det viktig å stille ned temperaturen, slik at den ikke bruker unødvendig mye energi på holde jevn temperatur i boligen.

Et annet alternativ er å stille fjernkontrollen i såkalt innedelmodus. Dvs. at det er kun innedelens vifte som går og utedelen forblir i ro. Hensikten blir da å sørge for sirkulasjon av inneluften samtidig som luften filtreres. Strømforbruket i denne funksjonen er normalt mellom 30-40 Watt.

Det viktigste er å søre for at pumpen ikke er innstilt på «auto». Hvis den står innstilt på auto vil pumpen bruke energi på å kjøle ned boligen din når den registrerer at det blir varmere enn den innstilte temperaturen, for eksempel når solen varmer opp boligen din. Ta kontakt med din leverandør dersom du er i tvil om pumpens innstillingsmuligheter.


Sist oppdatert: 27.05.2015 15:33:56