Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Termografering og tetthetskontroll av bygg

Varmetap1
Her kommer ukens energisparetips fra energiråd innlandet.

 
​Er du i tvil om hvor tett og godt isolert boligen din er? Kanskje boligen din føles trekkfull og har store oppvarmingsutgifter? Tetthetskontroll (lekkasjetest eller «blower door*»-test) kombinert med termografering gir et grundig og illustrativt svar.
 
Det koster litt, men kan være verdt pengene hvis du planlegger å gjøre en innsats for å utbedre boligen.
Termografering av boligen før og under tetthetskontroll, viser også boligens tilstand med hensyn til isolasjon i vegger, tak og vinduer.
Den avslører skjulte problemer som fukt bak vegger/tak og overoppheting av elektriske anlegg. 

 varmetap2


 
Termografer boligen din mens det er kaldt ute, slik at temperaturforskjellen mellom inne- og uteluft er stor. Du kan da sammenligne resultatene fra huset ditt med standardene for nye typer hus (passiv og lav-energi).
På denne måten vil du få nyttig informasjon om f.eks. de største varmelekkasjene fra boligen, slik at du vet hva du bør gjøre av rehabiliteringstiltak for å få mest igjen for pengene.
For lavenergiboliger må «summen» av luftlekkasjer være mindre enn størrelsen av et kredittkort. Lavenergiboliger har mange positive effekter som sikkerhet mot fuktskader, mindre forurensning av inneluft, bedre varmekomfort og redusert oppvarmingsbehov.
 
Enova har laget et info-skriv om termografering. Denne og generell info om tetthetskontroll og termografering finner du her :


http://www.enova.no/radgivning/privat/rad-om-produkter-og-losninger/tiltak-i-bygningskroppen/termografering/termografering/104/127/ eller klikk deg inn på linken på høyre side.

 

* Blow door"-systemet beregner luftlekkasjen i bygningen gjennom å måle trykkforskjellen mellom ute og inne samtidig med at luft suges ut av bygget.


 Mer informasjon

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:34:05