Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Spar på varmvannet!

etterisolering_ror
​Vet du at gjennomsnittlig 15 -18 % av energibruken i en enebolig går til oppvarming av vann og varmetap fra bereder? Det blir fort penger av det……..

​De gode, gamle sparetipsene som å dusje kortere, bade sjeldnere og  installere sparedusj er fremdeles de mest effektive. 15 min dusj hver morgen koster ca 1500,-/år med sparedusj! Gang dette med 2 uten…

Men det kan være smart å tenke på andre ting også.

• Hvis varmtvannsberederen står i et kaldt/kjølig rom, kan det være verdt å legge på isolasjon rundt berederen. Dette gjelder overføringsrørene også! Det finnes praktiske isolasjonsrør å få kjøpt til dette formålet.

• Ikke still berederen på høyere temperatur enn nødvendig. Av helsemessige årsaker bør den ikke stå på lavere enn 70-75 grader.

• Sjekk at termostaten virker – slik at den ikke står å durer og går døgnet rundt! Be en elektriker/rørlegger om å ta en kikk på berederen, om du allikevel har en innomhus.

Varmt vann må vi ha, men vi trenger ikke bruke mer enn nødvendig – og i hvert fall ikke bruke energi på å varme opp mer enn det vi har bruk for!


Med vennlig hilsen
Tomas Jevne
Informasjonsmedarbeider

Energiråd Innlandet
Merkantilvn 2, NO-2815 Gjøvik
Tlf +47 977 87 431
www.energirad-innlandet.no

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:33:45