Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Hvor energieffektiv er boligen din? Tenk energimerking!

Hus%20-%20energiøkonomisering
​Kanskje tenker du at det er på tide å pusse opp huset eller å skifte ut det gamle oppvarmingssystemet, men du aner ikke hvor du skal begynne.

En god start er å foreta energimerking av boligen din. Når du energimerker, får du en energiattest som viser hvor energieffektiv boligen er, og en oversikt over løsninger som kan gjøre boligen mer energieffektiv. Løsningsforslagene spenner som regel fra de helt enkle og gratis tiltakene til mer omfattende tiltak som krever investeringer. En slik liste er veldig nyttig hvis du skal pusse opp eller rehabilitere.

I energiattesten er gis det en energikarakter og en oppvarmingskarakter av boligen:
•         Energikarakter: Den består av bokstaver fra A (lavenergibygg) til F (gamle bygg, dårlig isolasjon, osv) som forteller hvor energieffektiv boligen er, inkludert oppvarmingsanlegget.
•         Oppvarmingskarakteren: En fargeskala fra rød til grønn, hvor grønn er best.

Du kan gjennomføre energimerkingen selv via internett. Det finnes en enkel og en litt mer detaljert variant, som krever at du har flere detaljer om hva som er gjort i boligen tidligere, om oppvarmingssystemet osv. En slik registrering vil gi mer konkrete og tilpassede forslag til løsninger. Det finnes også konsulenter som påtar seg energimerking. 
Og til slutt, hvis du tenker på selge eller leie ut boligen din, ble det lovpålagt fra 1. juli 2010 at man må vise til en energiattest.
I alle tilfelle er energimerking en smart måtte å komme i gang på for å spare energi og penger. Tenk på det!
Mer info: http://www.energimerking.no/no/Energimerking-Bygg/


Sist oppdatert: 27.05.2015 15:34:07