Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Etterisolering av kaldt loft – det beste energisparetiltaket!

Bygg%20-%20Istapper%20fra%20hus%20iStock_000011734709Small
Av alle energisparetiltak det er gjort undersøkelser på, er det ett som kommer klart best ut i besparelse i forhold til investering: Etterisolering av kaldt loft!  Enovas undersøkelser viser at gjennomsnittlig investering på dette tiltaket er 10000,-, og det betaler seg igjen på 3 år.

​Den største bøygen for faktisk å gjennomføre etterisolering kan faktisk være det praktiske, med å rydde loftet og  klargjøre for jobbe.  Benytt sensommeren/tidlighøsten til å ta en opprydning på loftet, og spar energi i vinter!

Dette kan du som regel gjøre selv, men snakk med ditt byggvarehus om detaljer. Det er detaljer som må tilpasses det enkelte huset. Viktige punkt er lufting på siden, plassering av fuktsperre og lufting av loftet. Enova har også god informasjon om etterisolering av loft.


Er varmepumpa di klar for vinteren?

Din luft/luft varmepumpe er ikke automatisk et energispareredskap! Statistikken viser et energiforbruket ikke nødvendigvis går ned i boliger som installerer en slik pumpe. Effektiviteten tas gjerne ut i mer varme og bedre komfort, med uendret energibruk.

Men ved å ta aktive grep, kan varmepumpen bidra til effektiv energisparing.

• Se til at det blir gjennomført service på pumpen
• Sørg for å rengjøre innvendig filter jevnlig.
• Ikke hold høyere temperatur enn nødvendig. Lavere innetemperatur gir lavere energibruk.
• Ikke varm opp større areal enn nødvendig. Steng av rom du ikke bruker i de kalde periodene
• Begrens bruken av varmepumpe i kalde perioder. Fyr mest mulig med alternative energikilder (ved/pellets) når gradestokken kryper under 10 grader.Sist oppdatert: 27.05.2015 15:33:43