Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Energisparing på kjøkkenet

Kjele%20på%20ovnen
​At kjøkkenutstyret bruker mye strøm mens det er i bruk, er noe de fleste av oss er klar over. Men mat må vi ha! Ved å gjøre noen enkle grep i hverdagen, kan du i hvert fall sørge for å ikke bruke mer energi enn nødvendig mens du kokkelerer

​•         Bruk mikrobølgeovn kun til små retter og til få personer (under 4). Er også et godt alternativ hvis du f.eks. bare skal ha én kopp te.
•         Ikke bruk mikrobølgeovnen til å tine frosne varer.  Legg dem i stedet i kjøleskapet og la dem tine over natten.
•         Bruk vannkoker fremfor ovnen hvis du kun skal koke opp vann (gjelder ikke induksjonsovner)
•         Bruk lokk når du koker i kasserolle. Da sparer du faktisk 70 % av energien.
•         Sørg for at du bruker stekepanner og kasseroller med flat bunn.
•         Ikke bruk større kasseroller/panner og kokeplater enn du har bruk for. Tilpass størrelsen etter mengden mat du lager.
•         Utnytt varmen fra platene ved å skru dem av noen minutter før maten er ferdig. Dette vil ikke gå utover matlagingen.
•         Ikke la avtrekksviften stå på lengre enn nødvendig. Husk at all luft den trekker ut må erstattes av ny luft – som må varmes opp.

Og til slutt – for å parkere en gammel og seiglivet diskusjon: Oppvaskmaskinen bruker mindre energi enn oppvask for hånd – forutsatt at du fyller opp maskinen, og ikke har den koblet direkte til varmtvannstanken!



Sist oppdatert: 27.05.2015 15:33:55