Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

UKM Hedmark med suksess for ungdommer fra Engerdal

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 14.04.2016 08:58:49 | Emneord (los) forsiden, Ungdomsklubb
engerdalsungdommen på scenen

Gratulerer til engerdalsungdommen!

I helga var 270 ungdommer fra hele fylket samlet til UKM Hedmarks fylkesmønstring i Nord-Odal. Og Engerdal ble virkelig satt på kartet med at vi ble kåret til Hedmarks UKM-kommune for andre året på rad og 3 deltakereer nominert til UKM-festivalen!​


Fylkesmønstringen ble en intens festival hvor det gikk slag i slag med kunstutstilling, forestillinger, småkonserter, hillbillyfest, workshops i alt fra bueskyting til ponnimanikyr og alt annet leven kulturengasjert hedmarksungdom kan koke sammen gjennom en helg.
UKM er selve motpolen til konkurranser som Idol og Norske talenter. Det er et lavterskelarrangement hvor folk kan vise hva de driver med og utvikle seg videre gjennom opplæring og nye erfaringer. Det finnes ingen vinnere i UKM, men en haug med ungdom som byr på seg selv, viser skaperglede og har det gøy sammen i en mønstring ungdommen selv utformer fra år til år ettersom ungdomskulturen endrer seg.
Bak fylkesmønstringsarrangementet står en gjeng på 15 ungdommer fra rundt om i fylket kjent som KUA(Kreative unge arrangører). Siden september i fjor har denne gruppa jobbet med utformingen av mønstringen og under helga stod de for gjennomføringen. Anette Skogheim Lillestu, Engerdals KUA-representant, var sammen med resten av arrangørgjengen på plass noen dager i forkant av mønstringen for å klargjøre mottakelsen av alle deltakerne.

Fra Engerdal var det 15 ungdommer som inntok Odal på fredag. Disse fikk prøvd seg som arrangører, konferansierer, kunstnere, artister og scenearbeidere i proffe settinger med gode mentorer og en enorm stå-på-vilje.

Dagene ble lange i Odal med lydprøver, opptredener, intervjuer og mange nye inntrykk og bekjentskaper, og søvn ble det ikke så mye av. Dette stoppet ikke engerdalsgjengen som engasjert gjorde oppgavene sine og så ut til å storkose seg gjennom hele mønstringa.

Mot slutten av helga fikk vi også plassert Engerdal ordentlig godt på kartet. Hele 3 deltakere fra Engerdal ble nominert til en pott av deltakere som kan bli plukket til å delta på den nasjonale UKM-festivalen i Trondheim! For andre år på rad fikk vi også ta med oss prisen for årets UKM-kommune i Hedmark hjem til dalen! Prisen fikk vi grunnet en enorm videreutvikling med lokalmønstringen i Engerdal som i år hadde over 100 deltakere!

Vi håper at en nå litt sliten delegasjon fra Engerdal har latt seg inspirere på fylkesmønstringen og har mange nye idéer og tanker de drar med seg hjem for videre UKM-innsats lokalt.

De som er nominert til UKM-festivalen er:
Nora Pettersen Hattrem: UA ( unge arrangører) og Ole Gjermund Kolbu:  scene tekniker og Maren Drevsjømoen: konferansier.

Vi gratulerer engerdalsungdommen - vi er stolte av dere!

Sist oppdatert: 14.04.2016 09:52:18