Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Vi har vedtatt Tiltaksplan for læringsmiljøet i grunnskolen i Engerdal

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 24.04.2018 18:22:59 | Emneord (los) forsiden, Grunnskole, ebus
Bilde med deltakere på EBUS

​Kakefest på EBUS etter avsluttet prosjekt

​Kommunestyret vedtok i sitt møte 18. april tiltaksplan for læringsmiljøet i grunnskolen i Engerdal. Læringsprosjektet har vært et 2-årig prosjekt med Engerdal kommune og Engerdal barne- og ungdomsskole som handler om å forebygge. avdekke, stoppe og følge opp mobbesaker.


​Det har vært to krevende og lærerike år, samtidig med også annet prosjektarbeid. Både ordfører, formannskap, rådmann, fylkesmann, enhetsleder, FAU, PPT, helsesøster, skoleledelse og ikke minst alle pedagogisk tilsatte har vært involvert i arbeidet, som er forskningsbasert og veiledet fra Læringsmiljøsenteret i Stavanger. Prosjektet har endt opp med en vedtatt tiltaksplan som du finner under mer informasjon til høyre.


Fokuset hele veien har vært satt på mobbingens psykologi, handlingsløypa, klasseledelse, relasjonsbygging, god skolestart og oppfølging, samt at verktøyet Spekter (mobbeundersøkelse) utviklet av Læringsmiljøsenteret, har blitt brukt. Spekter gjør det mulig å gå i dybden av tallene i Utdanningsdirektoratets obligatoriske Eleverundersøkelse på 7. og 10. trinn.

Nå som tiltaksplanen er vedtatt så skal alt som er lært, øvd på og gjennomført fortsette. Nå er det ønskelig å spre budskapet også til fritidssektoren. Sammen skal vi fortsette å arbeide mot mobbing og for inkludering.

 Kontakter (utvalg)

Sist oppdatert: 25.04.2018 18:19:32