Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Anen - internasjonalt skolesamarbeid med naturen som tema

Av: Gerd Øverstad Galten | Emneord (los) ebus, forsiden
Anen%20-%20felle%20logo

​Den nye felles logoen til Anen-prosjektet

Engerdal barne- og ungdomsskole kjører for 3. gang et stort internasjonalt skolesamarbeidsprosjekt, «ACTIVE in NATURE-ENJOYING the NATURE!» , hvor naturen fortsatt står i fokus. ​

​Dette prosjektet er tenkt som en fortsettelse av det siste prosjektet, U3N – «United in Nature, National Nature – International Heritage!». Vi har beholdt 3 av de tidligere utenlandske partnerne: Spania, Frankrike og Litauen. Med en fortsettelse mener vi at valgfaggruppen i Internasjonalt samarbeid skulle ha muligheten til å opprettholde tidligere etablerte relasjoner til de gamle elevene de allerede kjenner fra forrige prosjekt , samt etablere nye kontakter til de nye elevene de vil møte.


Denne gangen vil vi fokusere mer på å se utbyttet av å kombinere digitalt arbeid med aktiv praksis, i lokal natur. For Ebus vil det bli Gutulia nasjonalpark, i og med skolen har denne parken på sin ekskursjonsliste. Hovedmålet er å lage en «guiding app» i hver partners lokal nasjonalpark , eventuell naturreservat. Samarbeidet om å lage felles skoleprodukter, vil foregå i løpet av 3 år, fram til juni 2018.

 
I vårt prosjektarbeid vil våre elever utøve engelsk og internasjonalt samarbeid i et reelt arena, både på skolen hos hver av samarbeidspartnerne( i Spania – mai 2016, Frankrike – sept. 2016, Litauen – april 2017 og Norge – juni 2018), men også ute, i naturen, hos hver av de nasjonalparkene våre partnere har i nærheten. Hver gang vil det bli en delegasjon på 9 personer: 2 eller 3 lærere og 7 eller 6 elever, avhengig av tilgang til nok vertsfamilier, i og med elevene vil bli plassert hos vertsfamilier.


Prosjektet er støttet finansielt av Europa Kommisjonen, via SIU- Senter for internasjonalisering av utdanning, som er vårt nasjonalkontor med hovedansvar for godkjenning av internasjonale prosjektsøknader , blant annet. Dette prosjektet er «skreddersydd» av Mihaela Nymoen for Valgfag – gruppa, Internasjonalt samarbeid, og startet 1.09.2015 og ender i 2018, den 30.06.2018. I løpet av 3 år med transnasjonalt samarbeid, vil det bli gjennomført 3 pedagogiske utvekslingsreiser med elever og lærere, hvor engelsk vil bli brukt aktivt som samarbeidsspråk.

 
Det aller siste møtet vil finne sted i Norge, i Engerdal, i perioden 4.-8. juni 2018. Norge er hoved koordinatoren for hele partnerskapet, via Mihaela Nymoen, og derfor vil prosjektet bli avsluttet her. Det vil bli presentert sluttproduktene alle partnerne har samarbeidet tett for: «basic expressions multilingual dictionary», «website», «project logo», «guiding app», «plant a tree», «e-twinning project forum», «outdoor activities-suggestions collection».
Det vi har gjort så langt i følge prosjektets arbeidsplan er en logo- konkurranse og informativ presentasjon av prosjektet og partnerne våre på skolen.

Anen%20-logokonkurranse

Fra logokonkurransen

Anen%20-%20vinnerlogoen%20fra%20Norge

Vinnerlogo fra Norge

 

​Utdrag fra vår webside: Our international logo contest is already over an here are the results:

1st place and winner – Deimantė Mickutė (Lithuania)

2nd place – Melanija Erciūtė (Lithuania)

3rd place – Maren Drevsjømoen (Norway)

Anen%20-%20felle%20logo

1. place and winner

Anen%20-%20logokonnkurranse%202%20plass

 

 

2. place winner

Anen%20-%20vinnerlogoen%20fra%20Norge 

3. place winner

 

Anen%20-%20presentasjon%20fra%20Frankrike 

Presentasjon fra Frankrike

Anen%20-%20presentasjon%20fra%20Litauen2 

Presentasjon fra Litauen

Anen%20-%20presentasjon%20fra%20Spania

Presentasjon fra Spania

Anen%20-%20presentasjon%20fra%20Litauen

Presentasjon fra elever fra Litauen

 

Anen%20-%20elever%20ved%20ebus%20som%20skal%20til%20spania

Her er elevene som skal til Spania- Alicante, allerede i mai, 1-7 mai 2016:

fra venstre

Tuva Joten Søndmør, Kajsa Tollefsen, Malin Hyllvang Dersyd, Eilin K. Haugen, Nicolai Thorbjørnsen, Ida V.H. Jensvoll, og Ida-Marie Kolbu.

Lærerne som følger med er:

Mihaela Nymoen og Ola Engerbakk

I løpet av utvekslingsuken det vil bli gjennomført en rekke aktiviteter, både ute i lokal natur, og i klasserommet .

 

Sist oppdatert: 23.02.2016 10:44:58