Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Barnehagedagen 2019

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 13.03.2019 15:12:37 | Emneord (los) forsiden, Drevsjø barnehage, Engerdal barnehage
Barnehagedagen2019%20-%20forsøk%20ute

​Undrende, utforskende og glade barn fra alle barnehagene i Engerdal var mandag 11.mars 2019 samlet på Drevsjø, sammen med ansatte pedagoger, fagarbeidere og assistenter, for å feire og markere den nasjonale barnehagedagen.


Drevsjø kommunale barnehage var samlingsstedet for barn og ansatte både herfra og fra Engerdal kommunale barnehage, barnebasen på Drevsjø Asylmottak og Sømådalen private familiebarnehage.
Dagen var lagt opp med ulike stasjoner rundt på uteområdet for de største barna, der de gruppevis i følge med voksne fikk se, prøve, føle og undre seg over ulike eksperimenter. Her funderte de over hvorfor noen ting flyter i vann, mens andre ting synker, føle seg fram langs hinderløype med bind for øynene fram til en endestasjon med smaksprøver, teste ut hopp, sprett og spring og kjenne på hvordan kroppen reagerer på fysiske utfordringer i lek, undre seg over vulkan-eksperiment med bakepulver, eddik og konditorfarge i melkekartonger, sortere søppel og lære at gjenvinning kan lage jord/kompost av matrester, nytt fint tegnepapir av gamle aviser og hjulfelger av blikkbokser, for å nevne noe. Her var det også stor undring og utforsking når ei tomflaske satt i varmebad kunne «blåse opp» en ballong.

 
At ballongen hadde smilefjes var helt på sin plass, for det var bare smilefjes å se overalt denne dagen, som enhver realfagslærer kunne drømme om at alle småbarn kunne få møte. Det er nemlig undring og glede over alt det spennende vi omgir oss med som gir leke- og lærelyst, og kanskje etter hvert også fører til at det starter noen naturfagsmotiverte elever i skolen. Undring er viktig uansett, for lekbasert undring gjør læring spennende og gøy!
De yngste i barnehagen utforsket fingermaling i glade farger og andre aktiviteter innendørs. Til slutt ble det kosestund med pølser, fiskepinner, saft og mjølk, og kanskje en aldri så liten «premie» for alle deltakere.


Det er Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Foreldreutvalget for barnehager (FUB) som står bak Barnehagedagen, og dagen har blitt markert årlig siden 2005 for å vise fram barnehagenes aktiviteter og mangfold, og i år var temaet nettopp undring og nysgjerrighet.

Barnehagedagen2019%20-%20ute 

Barnehagedagen2019%20-%20mat%20inne 

Barnehagedagen2019%20-%20ved%20trærne 

 

Sist oppdatert: 13.03.2019 15:18:21