Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Nye digitale løsninger skal gi turistene bedre opplevelser rundt Femunden

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 24.04.2018 18:50:04 | Emneord (los) forsiden, Næring
medlemer i styret i Fæmund II

​Stolt trekløver gleder seg over å kunne tilby nye digitale løsninger for besøkende.
Fv Per Arne Friestad (CEO, AiSpot), Jan Aage Røtnes (styreleder AS Fæmund) og Harald Jellum (Founder og CIO AiSpot)

​Engerdal kommunes bidrag og medeierskap bidrar til utvikling og internasjonalisering av Fæmund II. AS Fæmund lanserer nå app med interaktiv guide og online booking for årets besøkende. Og man tar i bruk norsk reiselivteknologi fra AiSpot som gjør det enkelt å utvide guiden og legge til nye opplevelser etter hvert.


Det siste året har AS Fæmund gjennomført flere spennende markedsaktiviteter og nyvinninger for å gjøre tradisjonsrike MS Fæmund II rustet til å møte fremtidens markeder. Ikke minst blir det nå mye enklere for besøkende å bestille billetter til båtturen.

MS Fæmund II har med mobilplattformen til AiSpot fått laget en digital, interaktiv guide for alle som reiser eller planlegger å reise med båten. Guiden på mobiltelefonen gir automatisk informasjon når du ankommer de ulike havnene og attraksjonene i området. Den vil også kunne gi, tips til turer i området, oversikt over overnatting, attraksjoner, og hva som skjer.
Utenlandske turister kan få den interaktive guiden på sitt lokale språk. Appen oversetter til de aller fleste språk og kan også tilpasses turistene personlige interesser.

Via appen eller via PC kan man denne sesongen både booke og planlegge turen til Femunden. AS Fæmund har selv hatt ansvaret for å lage og legge ut all informasjon i appen.
Appen er en del den nye markedsstrategien og -satsningen til AS Fæmund, som er utviklet i samarbeid med Rådhuset Vingelen ved Linda M. Ramberg. Løsningen er delvis finansiert av Engerdal kommune.
- «Nå kan alle besøkende få relevant informasjon og tips, på sitt eget språk, mens de reiser rundt i området. Mobilplattformen til AiSpot har gjort det enkelt for oss å skape nye tjenester for besøkende. Vi er stolte av å være med på utviklingen av norsk reiselivsteknologi og at vi er blant de 10 første kundene i Norge,» sier styreleder i AS Fæmund Jan Aage Røtnes.

Via det nye bookingsystemet kan turen bestilles i god tid. De besøkende kan sjekke tilgjengelighet og velge avgang. Billetten kommer automatisk inn i appen - for kontroll ved ombordstigning. For MS Fæmund betyr dette at vi får god kontroll på alle som er på båten til enhver tid samt oversikt over belegget på den enkelte rute.
Bookingen vil også gjøre det mulig å bestille tilleggsprodukter som Rørosbrett og suvenirer om bord.
- «Vi er stolte over å få jobbe med MS Fæmund og aktørene langs Femunden, og at dette flotte området inngår i en felles reiselivsapp som også inkluderer Røros, Rjukan og en rekke andre norske destinasjoner,» sier Daglig leder i AiSpot Per Arne Friestad

MS Fæmund II blir den første aktøren som tar i bruk booking og billettløsningene til AiSpot.
- «Vi håper mange får øynene opp for en tur langs Femunden og i Femundsmarka Nasjonalpark, og gleder oss til åpningsseilas 9. juni,» sier styreleder Røtnes entusiastisk. Last ned Aispot-appen og sjekk ut selv,» oppfordrer han.

Last ned Fæmund-appen på get.aispot.no


For ytterligere informasjon kontakt:
Styreleder i AS Fæmund Jan Aage Røtnes
Tel: 928 03 000
Epost: styreleder@femund.no

For mer informasjon om AiSpot, se www.aispot.no
Per Arne Friestad
Tel: 922 80 130
Epost: paf@aispot.no Fakta om MS Fæmund II:
MS Fæmund II er rutebåten som i sommerhalvåret trafikkerer på Norges nest største innsjø, Femunden. Båten har gått i rute siden 1905. Men helt siden 1886 har det vært rutebåt på Femunden. På den tiden var det tømmersleping og godstrafikk som var trafikkgrunnlaget. I dag er det persontrafikk som fyller opp båten, og de fleste er fotturister og fiskere som skal inn i Femundsmarka nasjonalpark. Røa, Haugen og Revlingen er stoppestedene som tar deg inn i nasjonalparken. På andre siden av sjøen er "Verdensarven" Femundshytten en interessant holdeplass. Båtturen i seg selv er en storslagen naturopplevelse!

Sist oppdatert: 25.04.2018 18:32:28