Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Fra Femunden til Berlin!

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 08.11.2017 12:23:23 | Emneord (los) forsiden, Næring
personer på båten

​mannskapet ombord på MS Fæmund II

​Når Fjellregionen deltar på Europas største mat- og reiselivsmesse i Berlin, Grüne Woche, er MS Fæmund II en av fire utvalgte. I januar 2018 reiser Eggen Gardsysteri, Opera Di Setra, Heidrun og MS Fæmund II til den anerkjente messen i Berlin der mat og opplevelser står i fokus.- Vi i MS Fæmund II er utrolig stolte og glade over å være utvalgt til å representere Norge og Fjellregionen i Berlin, sier styreleder Jan Aage Røtnes. Vi har lagt en god sesong bak oss. Før fjorårets sesong jobbet vi med en utvidelse av opplevelses- og matkonseptet om bord som ble godt meget mottatt.


En markedsundersøkelse som ble gjennomført om bord i viser at nytt mat- og serveringskonsept med lokale råvarer falt i smak, vertskapet får toppscore og hele 99% av de spurte ønsker å anbefale opplevelsen til andre. Den viser også en stadig økende andel yngre passasjerer som ønsker å oppleve «villmarken».
- Nå håper vi tyskerne får øynene opp for en tur på Femunden og Femundsmarka Nasjonalpark», avslutter Røtnes.


Foruten lokale smakebiter og kanskje en Fæmund II øl, vil styreleder ha med seg brosjyrer på tysk for anledningen. I tillegg jobbes det med en online bookingløsning og digitalisering av kundereisen. Vi ønsker å følge gjestene fra de lar seg inspirere og booker, under selve reisen og i etterkant, forteller en entusiastisk styreleder. AS Fæmund har bl.a. inngått et samarbeid med Høgskolen Innlandet og studenter i faget operasjonell serviceledelse og informasjonsteknologi til å bistå i digitaliseringsprosessen.


Hovedfokus i Berlin er lokal-mat, men for å «få sving» på reiselivet må en også tilby de tilreisende gode opplevelser. MS Fæmund II og Opera di Setra er opplevelsesbedrifter som på en eksepsjonell måte gir de tilreisende opplevelser som viser mangfoldet Fjell-Norge har å by på.
Fjellregionen deltar med felles storsatsing på Grüne Woche 2018.


Landbruks- og matdepartementet står bak prosjektet i nært samarbeid med Innovasjon Norge og den norske ambassaden i Berlin. Gjennom flere år er det lagt ned mye ressurser i å gjøre Norges deltakelse til en viktig profileringsarena og til en sentral møteplass for alle som arbeider i skjæringspunktet mellom mat, opplevelser og reiseliv.
Målet med deltagelsen fra Norges side er å bygge nettverk, samle regionen, stimulere til produktutvikling og innovasjon, samt generell omdømmebygging av Norge og regionene.
Grüne Woche er regnet som en av verdens største messer for mat og landbruk, med cirka 1500 utstillere fra 60 land og nærmere 500 000 besøkende. Publikum er forbrukere fra Tyskland og nabolandene, samt en rekke fagfolk og representanter for landbruksrelaterte næringer.


Messen samler ca. 5100 journalister fra mer enn 70 land. Mat- og drikkeprodusenter fra hele verden bruker messen som en salgs- og markedsføringsarena og det er også en betydningsfull internasjonal landbrukspolitisk møteplass.


For ytterligere informasjon kontakt:
Styreleder i AS Fæmund Jan Aage Røtnes, tel: 928 03 000, epost: styreleder@femund.no

eller Linda Merethe Ramberg, fungerende markedssjef, tel. 928 03 694 eller epost: marked@femund.no

Sist oppdatert: 08.11.2017 12:40:48