Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Engerdal Investeringsselskap AS investerer i Femundmat AS

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 22.05.2018 13:07:43 | Emneord (los) forsiden
fisk i håv

​I styremøte i Engerdal Investeringsselskap AS (EIAS) 8. mai 2018 ble det besluttet å gjøre en investering i Femundmat AS, som er en videreføring av selskapene Lundgubben AS og Trysil Matleveranse, i forbindelse med en emisjon i Lundgubben AS. Begge disse navnene vil bli beholdt som merkevarenavn, og det nye navnet Femundmat AS er i stor grad motivert av ambisjonen om vekst utenfor vårt lokalmiljø.


Bakgrunnen for investeringen er at miljøet omkring Lundgubben i Hylleråsen nå er klare for en vekstfase, der man ønsker å gå fra en «hobbypreget» virksomhet til å bli en profesjonell produsent og leverandør av høykvalitets matvarer. Det er også planlagt å være "inspirator og nav" for de lokale matprodusentene i Engerdal, og å bidra til effektiv markedsføring, salg, distribusjon og leveranse av mat til beboere og hyttefolk i Engerdal og Trysil. Det er allerede etablert en internettportal for bestilling, der også lokalmat tas inn.

Når EIAS nå gjør sin første investering ved å gå inn i Femundmat AS med 1 million kroner, er det foruten å ønske å bidra til vekst i de to eksisterende miljøene også et ønske om å bistå lokale matprodusenter med felles markedsføring, salg og distribusjon. I tillegg vil andre lokale bedrifter kunne bidra med leveranser og tjenester til det nye selskapet, slik at investeringen vil komme flere lokale bedrifter til gode.

Investeringen er gjort i henhold EIAS´ investerings retningslinjer, der et viktig punkt er å styrke lokalt næringsliv i en vekstfase. Det er planlagt at EIAS skal trekke seg ut etter 3-5 år, slik at kapitalen kan reinvesteres.

Kontaktpersoner:
Daglig leder Erik Lund i Femundmat AS, telefon 952 49 174
Daglig leder Lage Trangsrud i EIAS, telefon 930 50 436
Næringsutvikler Jan Aage Røtnes, Engerdal Kommune, telefon 928 03 000

Sist oppdatert: 22.05.2018 15:05:30