Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Det nærmer seg oppstart for Gründerprosjekt Engerdal - Behov for bolig

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 21.07.2017 09:46:35 | Emneord (los) forsiden, Næring
Marius Paulsen foran skilt Biohuset

​Bedriften MEDEQ AS og gründer Marius Paulsen flytter fra Oslo til Engerdal i august, og blir første bedrift i gründerprosjektet.

​I Kommunestyremøte 15. februar ble det ved vedtatt et prosjekt «Gründersatsning Engerdal», med oppstart 1. august og prosjektperiode frem til 31. desember 2018. Og den første bedriften er klar!

Næringsutvikler Jan Aage Røtnes vil være prosjektleder, og Formannskapet vil fungere som styringsgruppe.

 

Dette prosjektet innebærer at 2-3 gründere vil gis mulighet til å satse 100% på å utvikle sin idé og sin bedrift i den første og viktige fasen i bedriftens liv; fra idé til produkt og marked. Bakgrunnen er at dette er en vanskelig fase, der gründere ofte må fokusere på å skaffe inntekt fra andre jobber, noe som hemmer utviklingstakt og fokus. 

 

Satsningen er ment å være et sterkere virkemiddel enn de to andre tilskuddsmulighetene: Femundfondet og Næringsfondet, og ha en sterkere finansiering, bistand, kompetanse, forpliktelse og varighet. Formålet er å skape en eller flere bedrifter med vekstpotensial, og gjerne nye næringsområder med nasjonalt og gjerne internasjonalt perspektiv. Det legges derfor sterke selekteringskriterier for deltakelse:

  • En god idé, gjerne banebrytende / nyskapende
  • Skalerbar til stort marked
  • Fokus på norsk og internasjonalt marked
  • Gründer innstilt på en periode med hard arbeid
  • Klar til å bli guidet intenst av Næringsutvikler og andre ressurser
  • Klar til å samarbeide med andre gründere

I arbeidet med å identifisere og rekruttere kandidater vil alle disse kriteriene bli diskutert, og ikke minst vil det bli lagt vekt på kandidatenes forpliktelse til satsningen, og potensiale for skalering og nye arbeidsplasser.

 

Den første bedriften er klar!

Bedriften MEDEQ AS og gründer Marius Paulsen flytter fra Oslo til Engerdal i august, og blir første bedrift i gründerprosjektet. Marius er 24 år, og er utdannet industridesigner. MEDEQ AS har en forretningsidé som utvilsomt har et internasjonalt fokus; Bedre rutiner for sikring av narkotiske og vanedannende medikamenter i helsevesenet. Løsningene vil bidra til redusert svinn av slike medikamenter, og dermed til at de ikke kommer til salg i det illegale markedet.

 

MEDEQ AS har mottatt etableringstilskudd fra Innovasjon Norge, konseptbekreftelser fra Oslo Universitetssykehus, Sykehuset Østfold og Sunnaas Sykehus i Norge, og er i løpende dialog med ledende sykehus i Sverige og Danmark. For tiden planlegges en grundig kartlegging på Sunnaas som et forprosjekt for et Forsknings- og Utviklingsprosjekt (FOU) med Norges Forskningsråd.

 

Prosjektet er koordinert med Sør-Østerdal Næringshage og med Hedmark Kunnskapspark, som har flere relevante ressurser som vil være nyttige i prosjektet. Kontakt med Sykehuset Innlandet er under etablering. MEDEQ AS og Marius Paulsen har holdt presentasjon for Styringsgruppen, og vært på befaring i Engerdal.

 

I forbindelse med at Marius flytter til Engerdal i august søker vi nå etter en leilighet for ham. Ta kontakt med Næringsutvikler Jan Aage Røtnes på telefon 92803000 eller på mail Jan.Aage.Rotnes@Engerdal.kommune.no dersom du ønsker mer informasjon eller har bolig til leie.

 

Sist oppdatert: 21.07.2017 09:52:32