Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Bedrift nummer to inn i Gründerprosjektet

To nye damer starter bedrift i Engerdal

Fra venstre: Anne Rydlandsholm, ordfører Lars Erik Hyllvang og Camilla Røhne

Styringsgruppen til gründerprosjektet, Formannskapet, har i dag gitt prosjektleder Jan Aage Røtnes godkjennelse til å innlemme en ny bedrift i gründerprosjektet, etter at bedriften presenterte seg for styringsgruppen i dag.​


Bedriften er under registrering, og skal hete ChagA Skincare AS, og de to gründerne er Camilla Røhne og Anne Rylandsholm. Camilla vil flytte til Engerdal umiddelbart, og Anne vil innledningsvis pendle mellom Engerdal og Oslo.

Bakgrunnen for bedriften er i hovedsak den samme som grunnleggeren av The Body Shop i USA hadde i 1970; å produsere hudpleieprodukter av kun naturlige, vegetabilske råstoffer, totalt uten bruk av kjemiske tilsetninger. Bedriftens formål er således godt samstemt med Engerdal Kommunes slogan ”helt naturlig”.

De to grunnleggerne, som bl.a. har utdannelse og bakgrunn i hudpleie og økonomi, har tatt begrepet ”bedre hudhelse” inn i sin forretningsplan, vel vitende om at stoffer som påføres huden påvirker menneskers helse. De beskriver sitt forretningskonsept slik:

 

  • Våre ambisjoner er at folk flest skal få en bedre hud helse. Med det mener vi at det er viktig at folk forstår at det vi putter på kroppen er like viktig som hva vi putter i kroppen.
  • I dag så bruker industrien en del kjemikalier som er kreftfremkallende samt gir folk allergier og hudproblemer.
  • Våre produkter er laget av vegetabilske oljer og fett.
  • Emballasjen vil være i glass med pumpe for å beskytte produktene samt er miljøvennlig.


 

En av de viktige ingrediensene i produktene vil være chaga, som er en svært potent immunstimulerende sopp som er lite brukt her i Skandinavia. Chaga er en sopp som vokser på levende bjørketrær, men i motsetning til andre sopper er den nesten like hard som tre. Og den ligner heller ikke på andre sopper, den er svart på overflaten og ligner på brent trekull. Alt siden tidlige tider har chaga blitt brukt i folkemedisin, både som te og generelt som styrkemiddel. I Kina ble soppen regnet for nummer en blant medisinske sopper og det sier ikke så lite når det gjelder deres rike naturmedisinske tradisjon.

nye grundere.jpg
Bedriften vil nå bli etablert og startet opp i Engerdal, og tett fulgt opp av næringsutvikler Jan Aage Røtnes. Praktiske sider som lokalisering, bolig, logistikk og økonomirutiner vil bli utviklet i løpet av de nærmeste ukene.

Sist oppdatert: 18.10.2017 20:40:02