Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Julehilsen fra ordføreren

Av: Gerd Øverstad Galten | Emneord (los) nyhet, forsiden
PC205430
​Julen er en tid som er god for de fleste av oss, men mange kjenner også på andre følelser.


Alle følelser har en tendens til å forsterke seg i julehøytiden. Gleden, lykken og samholdet blir sterkere. De som har mistet noen, de som føler seg ensomme, de som er syke eller som av andre grunner ikke finner roen eller får muligheten til å følge opp alle forventningene til julen. De kjenner disse følelsene ekstra sterk i jula.  Savn og lengsel forsterkes i tider hvor omgivelsene utstråler forventning og glede. Håper derfor at vi alle i Engerdal kan vise den raushet og omtanke som gjør at julehøytiden kan bli en positiv opplevelse for oss alle. Før vi samles julekvelden så minnes vi våre kjære som er gått bort. På sitt vis er nok lystenninga på våre kirkegårder en av våre vakreste juleskikker, og når julekvelden senker seg og alle lys står og brenner i mørket er det nok mange som kjenner seg rørt i hjertet.

Kommunen vår er et godt sted å bo. Med hyggelige folk, flott natur og et vitalt organisasjonsliv for de som ønsker å delta i det. Det er imidlertid ikke å stikke under en stol at vi har velkjente utfordringer som kommune. Innbyggertallet går nedover. Likevel lyses det ut mange stillinger i løpet av et år, både i offentlig virksomhet og i det private og det flytter mange inn i kommunen vår. Det spirer og gror på næringslivssida. Jeg har derfor trua på at ting vil snu. Det er tatt store tak for å få kontroll og forutsigbarhet i kommunens økonomi. Derfor blir ikke årets budsjettdebatt et spørsmål om kutt, kutt, kutt, slik det har vært før og fortsatt er i mange andre kommuner. 
Engerdals politikere har satt seg som mål å få kontroll på økonomien og vi er på god vei til å lykkes.
Ja, kommunen vår er et godt sted å bo. Men vi må også vise, og si til de vi møter at vi er stolte av alt det vi har. At vi bor i en flott kommune. For det tror jeg vi nok skal kunne være enige om, selv om vi aldri kan si oss helt fornøyd. Bare sammen lager vi den kommunen som gjør oss stolte, det gjelder hver og en av oss, grender, lag og foreninger og næringsliv. Å gjøre noe sammen, gjør noe med oss alle! Det gir glede å delta. Det skaper fellesskap. Det får folk som flytter hit til å bli værende her.
Noen spør meg hvordan det er å komme inn som ny i Engerdal. Hvordan få nettverk? Svaret mitt er: Engasjer deg! Bli med i lag og foreninger, still opp på dugnad, ta på deg oppgaver. Du treffer andre likesinnede, du gjør noe meningsfullt for andre, - og så får du noe helt gratis: du blir kjent med andre, du blir en del av nabolaget, av nærmiljøet, du får venner. Du blir en del av lokalsamfunnet!

La meg til slutt benytte anledningen til å takke de ansatte i kommunen for den helhjertede jobben de gjør til tross for en utfordrende ressurssituasjon. Vi blir bedre og bedre. Kommunebarometeret viser at vi i år rykket opp fra langt nede på lista til 11. beste kommune i landet på en rekke viktige områder. Likeens gjorde vi et solid rykk opp til 16. beste kommune i landet i Forbrukerrådets undersøkelse. Jeg vil også takke næringslivet og frivilligheten for at de stadig prøver å finne nye måter å skape aktivitet og møteplasser i Engerdal. Og ikke minst vil jeg takke innbyggerne for at dere gjør Engerdal til et godt sted å være. Sammen skaper vi en enda bedre kommune! I 1911 ble vi egen kommune, la oss sammen gjøre alt for at det fortsatt skal være slik!God jul og godt nytt år!

 

Sist oppdatert: 16.12.2015 14:04:48