Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Får møte statsråden om laks

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 01.02.2020 00:00:00 | Emneord (los) Politikk, forsiden
Ordfører Erik Slettet Trysil og ordfører Lars Erik Hyllvang Engerdal

Ordførerne i Trysil og Engerdal, Erik Sletten og Lars Erik Hyllvang, samt tre fra Fylkesmannen i Innlandet får møte klima- og miljøminister Ola Elvestuen for å snakke om gjeninnføring av laks i Femund-/Trysilvassdraget.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Tirsdag 12. mars kl. 10 tar statsråd Ola Elvestuen imot delegasjonen vår for å snakke om laks.

Ordfører Erik Sletten er fornøyd. Han, ordføreren i Engerdal og Fylkesmannen i Innlandet har lenge forsøkt å få til et møte med klima- og miljøministeren om gjeninnføring av laks i Femund- og Trysilvassdraget.

Embetsverket

I januar møtte de tre ansatte i klima- og miljødepartementet, et møte ordfører Erik Sletten karakteriserer som positivt.

- Men vi har over tid hatt et sterkt ønske om å få møte ministeren for å snakke om videre arbeid og strategi. Siden vassdraget renner på begge sider av riksgrensa, må vi få på plass en intensjonsavtale som sikrer en enhetlig, varig og grenseoverskridende forvaltningspraksis, sier han.

Høyt opp

Og en slik intensjonsavtale må inngås på høyt, politisk nivå i både Norge og Sverige, slår ordføreren fast. Han forventer at Ola Elvestuen etter møtet tar tak i saken og at intensjonsavtalen kommer på plass så raskt som overhode mulig.

Flere arter

- Med en slik avtale og forvaltningspraksis på plass oppfyller vi vanndirektivets krav om god økologisk status i vassdraget. Og dersom vi lykkes med å bedre miljøstatusen og få laksen tilbake i vassdraget, vil også andre arter dra nytte av det. Vi kan få både storørret og musling for eksempel, sier Erik Sletten som med glede har merket seg at flere av stortingsrepresentantene våre er levende opptatt av saken. Han nevner spesielt SVs Karin Andersen, Hs Kristian Tonning-Riise og Sps Trygve Slagsvold Vedum.

Delegasjonen

Fem personer drar for å møte Ola Elvestuen: ordfører i Trysil Erik Sletten, ordfører i Engerdal Lars Erik Hyllvang og Fylkesmannens virksomhetsdirektør i avdeling for beredskap, vergemål, justis, kommunal og regional samordning Anne Kathrine Fossum og seniorrådgivere i avdeling for vannforvaltning og forurensning Tore Pedersen og Atle Rustadbakken. Sistnevnte er norsk prosjektleder i prosjektet Två länder - én elv.

 

Tekst og foto:  Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 11.02.2019 18:35:30