Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Engerdal kommunes tiltakspris for 2018 tildeles Femund Fjellstue v/Tone og Rolf Eriksen

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 05.06.2018 19:34:18 | Emneord (los) Politikk, forsiden
bilde fra Elgå med Femund Fjellstue

Tiltaksnemnda har i sitt møte i dag tildelt Tiltaksprisen for 2018 til Femund Fjellstue v/Tone og ​Rolf Eriksen. Vi gratulerer!


Tiltaksnemnda har følgende begrunnelse:


Tiltaksprisen 2018 er en hederspris. Tone og Rolf Erik Andreas Eriksen tok over festet i 1999 og satte i stand stedet til ei helårs fjellstue. På disse 29 årene siden da har stedet gjennomgått fler store forandringer. Huset er restaurert og betydelig utvidet, blant annet til seminarbruk. Det er også bygd flere hytter som leies ut.


Femund Fjellstue setter Engerdal og Elgå på det nasjonale og internasjonale kartet med flere aktiviteter og prisverdige tiltak.


Femund Fjellstue åpner flyplass på isen ved Elgå hver vinter, og det arrangeres eget flytreff. Mer enn 200 fly er registrert landet i Elgå, siden starten i 2010.


Forskermiljøet i Norge og Danmark benytter Femund Fjellstue som kurssted både for medisinske doktorgradsstudenter ved Universitet i Oslo, og medisinske forskerkurs. Universitetet i København. Benytter også Femund Fjellstue og da deltar leger, veterinærer og professorer fra hele verden.
Femund Fjellstue arrangerer sin årvisse viltaften, fiskekonkurranse og sitt trekkspilltreff.


Femund Fjellstues kjøkken er i særklasse og har spesialisert seg mye på lokale råvarer. Et tiltak som tiltaksnemnda setter ekstra stor pris på er Femund Fjellstues gratis middag til beboere på Engerdal alders- og sykehjem. Hvert år blir beboerne og hjelpere tatt med på busstur til Femund Fjellstue. På Fjellstua blir de påspandert to-retters middag, kaffe og kaker. Femund Fjellstues rause tiltak for kommunens eldre er i en særklasse.


Tiltaksnemnda ønsker med denne tildelingen å gi en velfortjent oppmerksomhet og takk til Tone og Rolf Eriksen for mangeårig innsats for reiselivet i Engerdal.

Sist oppdatert: 05.06.2018 19:41:40