Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Engerdal Nasjonalparkkommune vil ta i bruk merkevaren "Norges Nasjonalparker"

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 09.04.2018 12:11:50 | Emneord (los) Politikk, forsiden
logo

Statusen som nasjonalparkkommmune ble i 2008 gitt for inntil 10 år og i utgangspunktet skulle kommunen så søke på nytt om statusen ønskes opprettholdt.
Miljødirektoratet forlenger nå statusen som nasjonalparkkommmune fram til 2021.

Fra 2021 vil en ny ordning for godkjenning av nasjonalparkkommunene som aktør under merkevaren være etablert og ordningen med nasjonalparkkommuner etter kriteriene fra 2008 vil bli avviklet. Nasjonalparkkommuner som ikke har gjort vedtak om å implementere «Kriterier for nasjonalparkkommuner for å være aktører under Merkevaren Norges nasjonalparker» vil da ikke lenger ha status som nasjonalparkkommmune.

 

Kommunestyret vedtok derfor i møtet sitt den 22.mars å arbeide for å innfri disse kriteriene, for å kunne ta i bruk merkevaren og for å kunne fortsatt inneha statusen som Nasjonalparkkommune etter 2021.

 

Engerdal er medlem av «Norges Nasjonalparkkommuner og Nasjonalpraklandsbyer» og ser store fordeler ved å samarbeide med andre nasjonalparkkommuner for å øke mulighetene for næringsutvikling og verdiskaping i og rundet verneområdene våre.

 

Merkevaren «Norges nasjonalparker» er en flott måte å profilere verneområdene våre og informere om dem, slik at besøkende både benytter eksisterende lokalt næringsliv og oppfører seg i tråd med vernebestemmelsene når de er her.

 

Du kan lese mer om merkevaren «Norges nasjonalparker» her: http://www.miljodirektoratet.no/no/Tema/Verneomrader/Ny-merkevare-for-Norges-nasjonalparker/

 

 

Du kan lese mer om «Norges nasjonalparkkommuner og nasjonalparklandsbyer» her: http://nasjonalparkkommuner.no/

 

 

 

 

Sist oppdatert: 09.04.2018 12:26:57