Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Liv Signe Navarsete i Engerdal

På bildet ser vi ordfører Lars Erik Hyllvang og kommunal og regionalminister Liv Signe Navarsete
​Tirsdag 27.8 besøkte Kommunal - og Regionalminister og leder i Senterpartiet Liv Signe Navarsete Engerdal

​Tema for besøket var grenseproblematikk, lensmannssituasjonen og politiets responstid.

Liv Signe fikk høre direkte fra de frivillige på Drevsjø, representert ved Gudmund Waldal, Edvard Femundsenden, Gro Gløtvold og Mette Gløtvold. De har sett seg lei av innbrudd i hus og butikk, dieseltyverier og fraværet av lensmann og politipatruljer. På selvstendig initiativ patruljerer de og mange med dem drevsjøområdet fra ettermiddag til morgen, sju dager i uka. Etter at dette begynte har det ikke vært innbrudd eller dieseltyverier i området. Disse frivillige loggfører også all trafikk over grensen og har til nå sendt alle data til politet i Hedmark og på svensk side. Politiet på svensk side er positive og har også kommet de frivillige til unnsetning flere ganger. Oversikten de frivillige har laget over trafikken over grensen på kveld og natterstid viser mange gjengangere, mange øst-europeiske biler, falske skilt, og tidligere registrerte kriminelle, også utviste. Disse har med seg smuglergods, bedriver kriminalitet, mens de er på vei inn i Norge og på veien tilbake over grensen. Klarer man derfor å stoppe flere ved grensen vil kriminaliteten reduseres mange andre plasser i Norge også.

Besøk%20av%20næringsminister%20Liv%20Signe%20Navarsete

Navarsete roste de frivillige for innsatsen og påpekte viktigheten av å ha en lokal, tilstedeværende  lensmann, og rask responstid. Senterpartiet jobber for å få nærpolitiet tilbake, og økt grensekontroll, sa hun.

Etter møtet med de frivillige ble flere utfordringer i Engerdal diskutert, både rovdyr, mobil- og bredbåndsdekning, landbrukets betydning, veger, næringutvikling. Liv Signe Navarsete presiserte at dette er viktige temaer som Senterpartiet kjemper for i regjering. Men at resultater avhenger av at Sp får sterk oppslutning i det kommende valget.

Krysset Kafeteria serverte utmerket spekemat til ministeren og følget i det strålende været på Drevsjø.
 

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:30:45