Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Nasjonalparkkomm​une   


Stikkord A-Å    |   RSS  |  Facebook  | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Nasjonalparkkommune

logo%20-%20engerdal%20-%20nasjonalparkkommune

Engerdal kommune har fått status som nasjonalparkkommune. Bildet du ser er den offisielle logoen som er utarbeidet.


Som nasjonalparkkommune og medlem i foreningen Norges nasjonalparkkommuner og nasjonalparklandsbyer (NPKL), har Engerdal kommune vært en pådriver for at vi som forening og medlem skal få ta i bruk den nye merkevaren «Norges nasjonalparker».

Merkevaren «Norges nasjonalparker», som ble lansert 13. april 2015 av Miljødirektoratet, og har som målsetning at nasjonalparkene skal trekke flere besøkende og at verneområdene skal få et bedre vern, noe som igjen skal føre til større verdiskaping.

Kommunenes oppgaver og roller gjør at de har gode forutsetninger for å kunne bli sentrale aktører under merkevaren «Norges nasjonalparker». Samtidig vil det kreve et målrettet arbeid med klare målsetninger og konkrete tiltak om målsetningene for merkevaren skal nås.

Dette kan oppnås ved å implementere «Kriterier for nasjonalparkkommuner for å være aktører under Merkevaren Norges nasjonalparker».

 

Merkevaren «Norges nasjonalparker» sin rolle er å inspirere og invitere til besøk, og oppfordre besøkende til å ta del i vernet av nasjonalparkene. Det er satt kvalitetskrav til aktører som skal benytte merket. Alle som oppfyller kriteriene kan benytte merket. Siden Engerdal kommune ikke er en aktør under merket, må vi implementere «Kriterier for nasjonalparkkommuner for å være aktører under Merkevaren Norges nasjonalparker» i kommuneplanen. Dette vil gi oss et godt grunnlag for å vurdere hvordan vi som kommune arbeider for å nå målsetningene for merkevaren "Norges nasjonalparker". Kriteriene forutsetter videre at vi som kommune arbeider for å heve kvaliteten på kundereisen, jfr. nedenforstående illustrasjon.

 

 Nasjonalparkkommune

 

 

Tettstedsutvikling og konkrete tiltak vil være sentralt i dette arbeidet. Det samme vil kompetanseoppbygging. Ved siden av å ivareta verneformålet, skal aktørene være vertskap for naturopplevelser. I det ligger det en klar intensjon om at besøkende skal føle seg velkommen uansett hvilke forutsetninger man har for å besøke nasjonalparkene. Besøkende skal føle seg velkommen og ivaretatt hele veien fra inspirasjon på nett til ekte naturopplevelser fra et utkikkspunkt.

 

 

Katrine Kleiven

Saksbehandler landbruk

Direkte 400 24 903/ Sentralbord 62 45 96 00

 

clip_image003clip_image004

 


 

 Annen informasjon

 

 

Alle
Nyheter
Fant ingen nyheter merket med valgt interesseområde
 
Sist oppdatert: 15.03.2018 14:53:41
Dele innhold