Tittel: Nyheter
Url: http://www.engerdal.kommune.no/nyheter/Sider/side.aspx
Nyheter
Nyheter
  • Siste

Nyheter

​​​Her er en oversikt over alle nyhetene i Engerdal kommune sortert på dato, med den nyeste øverst.

 Nyhetsarkiv

Programmet for feiringen av Gutulia 50 år er klar

GUTULIA I ENGERDAL: Lørdag 25 august blir det storstilt markering av 50 - års jubileum. ​

Telefonen til Frivilligsentralen fungerer igjen

​Telefonen til Frivilligsentralen har vært ute av drift, men nå fungerer den igjen. Du kan nå ringe oss på tlf: 47973020.

Totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark er nå opphevet

Vedtak om totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark som også gjaldt faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill oppheves for kommuner i MHBR sitt området. Det gjelder kommunene Åsnes, Våler, Elverum, Trysil, Engerdal, Rendalen, Stor-Elvdal, Alvdal, Folldal, Tynset og Tolga.​

Skolestart og trafikksikkerhet

Vegetasjon som hindrer sikten kan føre til farlige situasjoner i trafikken. Folk som bor langs trafikkerte veier må klippe hekker og busker på eiendommene sine – av hensyn til egen og andres sikkerhet. Om en drøy uke starter ungene på skolen igjen og vi ønsker at alle skal komme seg trygd til og fra skolen.

Invitasjon til aktivitetsdag på asylmottaket 2018

Torsdag 16. august fra kl. 10.00-15.00 inviteres det til aktivitetsdag for alle skolebarn fra 1.-10. klasse, sammen med Engerdal Frivilligsentral, Peter Werni (Niso-idrettsutøvernes fagforbund) og Drevsjø statlige mottak.​

Landbruket må høyne brannberedskapen

​Situasjonen er nå så ekstrem over store deler av landet at bønder oppfordres til å iverksette ytterligere tiltak for å høyne brannberedskapen. Viktigst er det å sørge for lett tilgjengelig slokkeutstyr, ikke minst nå i forbindelse med det forestående innhøstningsarbeidet.

Utdelingen av Tiltaksprisen 2018 til Femund Fjellstue

Tiltaksprisen 2018 ble i år tildelt Femund Fjellstue og ble utdelt til eier Tone Eriksen i forbindelse med åpningen av Engerdalsdagene. Vi gratulerer med prisen!

Engerdal kommune har stand på Engerdalsdagene

Engerdalsdagene 2018 er i gang og Engerdal kommune har egen stand.  Her kan du komme å spørre oss om det du går å tenker på.  Vi er flere som kan hjelpe deg.  Velkommen innom.​

Viltkameraer er satt ut i forbindelse med ulvejakta som pågår

I forbindelse med ulvejakta som foregår har rovviltfellingslaget i Engerdal kommune satt ut viltkameraer langs skogsbilveger.​

Fellingstillatelse på ulv i Engerdal

Det er observert ulv i Engerdal og det er gitt fellingstillatelse fra Fylkesmannen i Hedmark.​ Det er nå gitt utvidelse av området hvor det kan jaktes.

Høring - utvidelse av konsesjon for hjorteoppdrett

​Valdalen gård søker om utvidelse av konsesjon for hjorteoppdrett. Utvidelsen gjelder antall dyr. Høringsfrist 24.08.2018.

Nye anbud fra Engerdal kommune

​Engerdal kommune lyser nå ut anbudskonkurranse på to nye prosjekter.

Stort bokskred på biblioteket lørdag 14. juli

​Drevsjø folkebibliotek skal ha et stort bokskred lørdag 14. juli, kl 12.00-16.00.

Sommerprogram Blokkodden Villmarksmuseum 2018

​Vi har åpnet helt ny utstilling på museet i en stor hall - Magasinhallen. Kom å se hva vi har å by på der.

Ny møterunde med Innovasjon Norge og Hedmark Kunnskapspark

​Hedmark Kunnskapspark og Innovasjon Norge kommer til Trysil fire ganger i høst for å møte næringsdrivende i Trysil og Engerdal.

Tilgangen på grovfôr til husdyr er nå kritisk


Den langvarige tørken gjør at tilgangen på grovfôr blir svært vanskelig utover høsten. For husdyrbonden er det viktig å lage en plan nå, og ikke vente til høsten.

Endelig er stolpejakten 2018 klar

Fra og med nå er det mulig å være med på stolpejakt i Engerdalsområdet. Det er i alt satt ut 50 stolper.​

Mer bredbåndsglede i Engerdal

Telenor vant anbudsrunden om bredbåndutbygginga i Engerdal. Det var bare blide fjes å se da kontrakten ble undertegnet 4. juli.​

Fire vil jobbe som enhetsleder i Helse og Velferd

​To menn og to kvinner har søkt på 100 % fast stilling som enhetsleder i Helse og Velferd ved Engerdal helse- og omsorgssenter.

Totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark juli 2018

​Fint vær gjør at skogbrannfaren har økt, og er nå meget stor Østafjells igjen.  En kombinasjon med høye temperaturer, til dels mye vind og lite nedbør i sikte, gjør at Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS (MHBR) gjeninnfører totaltforbudet mot bruk av alle typer ild. Forbudet gjelder også faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill.

Endringer blant fast ansatte fra januar til og med juni 2018

11 takket ja til fast stilling, 1 takket nei og 14 sa opp sin faste stilling i Engerdal kommune i perioden januar til og med juni 2018.

Tilskudd fra jordbruksfondet

Kommunestyret innvilget ​i sitt sommermøte tilskudd fra jordbruksfondet til 3 søkere; Fjellhjort AS, Per Martin Grøndalen og Vegard Drevsjømoen.

Vedr. søknader om erstatning avlingssvikt grovfôr

Det viktigste og mest kompliserte er å finne ut hvor mye fôr som er produsert og tatt opp av dyra i løpet av vekstsesongen fram til dato for måling av fôrbeholdning.​ søknadsfrist for avlingsskade er 31. oktober.

Lag og foreninger: husk å søke om momskompensasjon

​Lotteri- og stiftelsestilsynet skal fordele 1,4 milliard kroner i momskompensasjon til frivillige lag og organisasjoner i 2018. Søknadsfrist 1. september 2018.

Sesong åpning lørdag 30.juni på parkeringsplassen ved Gutulisjøen kl. 12.00

Åpning av den tilrettelagte innfallsporten ved parkerings plassen. Deretter går vi sammen med DNT Engerdal og Trysil inn til nasjonalparken og Gutulisetra. Der blir det kulturelle innslag og årets vertskap åpner seterdørene for sesongen med gratis servering.​

"ACTIVE in NATURE-ENJOYING the NATURE" (ANEN) - prosjektet avsluttet i Engerdal

​I perioden 2015-2018 har EBUS v/prosjektleder Mihaela Edstrøm gjort en fantastisk jobb for elever på valgfag: internasjonalt samarbeid. Og heldige er alle elevene i disse årene fra EBUS som har vært med, dratt til utlandet for å bo hos en familie, hatt besøk av studenter fra de andre nasjonene selv, snakket engelsk, bidratt i prosjektet og vært med på å utvikle en «guiding app» som veldig mange vil få glede av.

Offisiell åpning magasinutstilling på Blokkodden

​I dag var det offisiel åpning av det nye magasinutstillingen på Blokkodden.  Gratulerer!

Engerdal barne- og ungdomsskole til Gutulia 50 år

I dag 19.juni reiste hele Engerdal barne- og ungdomsskole inn til Gutulia for å markere dagen (Gutulia Nasjonalpark er 50 år) sammen med Statskog, Engerdal Fjellstyre og Engerdal kommune.

Skatteoppgjøret for 2017 og økonomisk sosialhjelp

Sosialtjenesten ønsker å varsle generelt om at tilgodehavende på skatt for 2017 – altså penger som kommer til utbetaling til den enkelte (skatteyter) i løpet av sommeren og høsten 2018 – blir regnet som fri og disponibel inntekt på det tidspunktet pengene kommer til konto. Tilgodehavende vil derfor gå til fradrag ved utmåling av økonomisk stønad.​

Sykehjemmet fikk forestilling fra Kopparleden Teaterlag

Tirsdag 12. juni hadde vi besøk på Frivilligsentralen av en trio fra Kopparleden Teaterlag. Hilde Drevsjømoen, Sigrid Stubsveen og Espen Wensaas fremførte en konsertforestilling om Anna i Ødemarka. ​

Kurs i digital markedsføring

​27. juni, Terningen Arena, Elverum, kl. 08.30-11-30. Sør-Østerdal Næringshage i samarbeid med Terningen Nettverk

Heder og ære til 4 engerdalsungdommer

Anna Christine Valdal, Fredrick Bakken og Maren Sørjoten Drevsjømoen har deltatt i NM for v.g.skoler og fått henholdsvis Gull og Sølv. Kristin Kjølvang har fått Hedmark fylkeskommune pedagogiske pris.  Kommunen er veldig stolt over hva våre ungdommer presterer og hadde invitert dem til lunsj med kommunestyret.

Barneverntjenesten er stengt 18. og 19. juni

Hele barneverntjenesten er utenbygds på opplæring mandag 18. og tirsdag 19. juni. Kontoret er derfor stengt.

Fredag 22 Juni kl. 11.30 åpner vi den nye magasinutstilling på Blokkodden

Varaordfører i Engerdal kommune, Tor Erik Skramstad og direktør i Anno Museum står for den offisielle åpningen. Musikalsk innslag ved Sigrid Stubsveen.​

Oppheving av «Totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark»

Vedtak om totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark som også gjaldt faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill oppheves for kommuner i MHBR sitt området.
Det gjelder kommunene Åsnes, Våler, Elverum, Trysil, Engerdal, Rendalen, Stor-Elvdal, Alvdal, Folldal, Tynset og Tolga.
Opphevelsen av totalforbud gjelder fra og med 16.juni 2018.​

Utdeling av Hedersmerker og jubileums-ur for 2016 og 2017

Med tilsammen 320 års tjeneste i Engerdal kommune var det den 13. juni invitert til en markering på "Anne på landet" for utdeling av jubileums-ur, KS hedersmerker og KS medalje.​​

Årsmøte i Norges Nasjonalparkkommuner i Engerdal

​Engerdal Nasjonalparkkommune – ønsker deltakerne på årskonferansen til Norges nasjonalparkkommuner og nasjonalparklandsbyer velkommen til oss!

Engerdal kommune godkjent som aktør under merkevaren "Norges Nasjonalparker"

​Engerdal kommune har jobbet målbevisst over mange år nå med statusen som Nasjonalparkkommune. Innsatsen er verdsatt av mange og ble kronet med et synlig bevis ved månedsskiftet da vi ble godkjent av Miljødirektoratet til å ta i bruk den nye merkevaren «Norges Nasjonalparker»

Feiring av Gutulia 50 år for barnehagene i Engerdal på Blokkodden

​I anledning markering av Gutulia nasjonalpark 50 år, feiret barnehagene i Engerdal dette i dag ved å buføre folk og dyr til seters.

Syv vil jobbe som prosjektleder innenfor bygg og anlegg

​En kvinne og seks menn har søkt på den ledige prosjektlederstillingen innenfor bygg og anlegg. Stillingen er 100 % fast.

Gutulia nasjonalpark fyller 50 år!

​2018 er godt i gang og sommeren er her, og i den forbindelse slippes programmet som viser at i løpet av juni t.o.m. august, kan du bli med å feire 50 års dagen til Gutulia nasjonalpark.

Engerdal kommunes tiltakspris for 2018 tildeles Femund Fjellstue v/Tone og Rolf Eriksen

Tiltaksnemnda har i sitt møte i dag tildelt Tiltaksprisen for 2018 til Femund Fjellstue v/Tone og ​Rolf Eriksen. Vi gratulerer!

Stillingsbank i Engerdal kommune

Engerdal kommunestyre har vedtatt å opprette stillingsbank i Engerdal kommune. Hensikten er å kunne bruke stillingsbanken som en framtidig rekruttering, både kommunens virksomheter og i det private næringsliv.​

Vigsling av fjellalter på Daniel Mortenson’s vinterboplass

​Søndag 3. juni var det friluftsgudstjeneste der det første samiske fjellalter i Norge ble vigslet på Daniel Mortenson’s vinterboplass ved Kjerran. Til å bistå med dette, deltok for uten Svein-Olav Angard Hovde, biskop Solveig Fiske, sør-samisk prest Einar Bondevik og kyrkoherde i Idre Ann-Sofi Näslund .

Solenergimøte 14. juni i Storstua på Koppang

Solenergi er en miljøvennlig form for energiproduksjon som blir stadig mer populært i hele verden. Også her i Østerdalen merker vi stor interesse for de mulighetene solenergi gir
Derfor vil Regionrådet for Sør-Østerdal i samarbeid med Eidsiva Energi arrangere et informativt møte på Koppang.​

Fem vil jobbe som lærer ved Engerdal barne- og ungdomsskole

​Fem kvinner søkte ved 2. gangs utlysning av undervisningsstillinger ved EBUS.

Utdeling av Miljøfyrtårnsertifikat til Tannlegene Gjermunds AS

Bedriften Tannlegene Gjermunds AS har gjort en betydelig jobb og klart å bli miljøsertifisert.  På kommunestyrets møte den 23.05 fikk de overlevert beviset fra ordfører og varaordfører​.

Bukkene Bruse er tilbake att

​Bukkene bruse har kommet tilbake fra vinterferie, noen har hjulpet de i skjul for vinteren inne i eventyrhuset. Hvem det var, ville de ikke si noe om, men vi takker i hvert fall Tone Embretsson for tipset som førte til at de endelig kom seg ut igjen i sola.

4. klasse på EBUS vant Nasjonalforeningens hoppetaukonkurranse

4. klasse fra Engerdal barne- og ungdomsskole har vært med i Nasjonalforeningens hoppetaukonkurranse i Hedmark og vunnet!​

To vil jobbe som rektor ved EBUS

​To kvinner har søkt på den ledige 100 % faste stillingen som rektor ved Engerdal barne- og ungdomsskole.

Etterlysning: De 3 bukkene bruse på Blokkodden er forsvunnet

De tre bukkene bruse på Blokkodden har forsvunnet. De har nok verken blitt spist av trollet eller rømt fra slakterbilen så  er det noen som har sett de, eller vet hvor de er?

Kommunestyret ga tilskudd til 4 bedrifter

I sitt møte den 23. mai ga kommunestyret tilskudd til Johsngård Turistsenter, Båstø camping, Ikke bare Rør AS og Femund Brygge.​

Informasjonsmøte om Nato-øvelsen Trident Juncture 2018

​I oktober og november 2018 vil Norge være vertsnasjon for Nato-øvelsen Trident Juncture, en av alliansens største øvelser. Engerdal kommune inviterer til informasjonsmøte i Engerdal samfunnshus, torsdag 14. juni kl 18.00

12 vil jobbe som miljøterapeut i 90 % fast stilling ved Habilitering og Avlastning

​Fem menn og syv kvinner vil jobbe som miljøterapeut i barneboligen på Drevsjø.

Klart for søkning til skolefritidsordning ved Ebus - forlenget søknadssfrist til 12. juni

​Kommunestyret i Engerdal vedtok 18.april 2018 å legge skolefritidsordningen i Engerdal til Engerdal barne- og ungdomsskole fra og med 1.august, og blir underlagt rektors ansvar. Det kan fortsatt søkes om sfo i barnehagene for skolens sommerferie 2018, men fra og med 01.08.2018 opphører sfo-ordningen i barnehagene.

Utbedringen av svømmehallen har startet

Etter at ventilasjonsanlegget i svømmehallen på EBUS streiket høsten 2017, så har bassenget vært stengt i hele vinter. Med de ulempene dette medførte for alle dere som ønsker å svømme. I budsjettbehandlingen for 2018 vedtok kommunestyret at bassenget skulle utbedres. Nå er endelig arbeidene i gang. ​

Engerdal med størtst prosentvis befolkningsvekst 1.kvartal 2018 i Hedmark

Engerdal er den kommunen med størst befolkningsvekst i Hedmark.​  Vi har en nettoinnflytting på 23 som prosentvis i forhold til folketallet utgjør 1,75%. Nest beste kommune er Alvdal med 0,45 % og Tolga med 0,0,44% nettovekst.

Kommunestyremøte i kveld 23. mai

I kveld er det kommunestyremøte som starter kl 18.30.  Av saker som skal behandles er salg av Sømådal skole, kommuneplanens samfunnsdel, tilskuddsaker mm. I tillegg er det orientering fra enheten NAV v/Hans Petter Nergård og fra SITE v/Anna Lindstrøm.​

Totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark

​En kombinasjon av høye temperaturer og lite nedbør har medført at det nå er økende skogbrannfare i store deler av vårt område. Midt-Hedmark brann- og redningsvesen (MHBR) IKS nedlegger forbud mot bruk av alle typer ild i våre kommuner. Forbudet gjelder også faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill.

Engerdal Investeringsselskap AS investerer i Femundmat AS

​I styremøte i Engerdal Investeringsselskap AS (EIAS) 8. mai 2018 ble det besluttet å gjøre en investering i Femundmat AS, som er en videreføring av selskapene Lundgubben AS og Trysil Matleveranse, i forbindelse med en emisjon i Lundgubben AS. Begge disse navnene vil bli beholdt som merkevarenavn, og det nye navnet Femundmat AS er i stor grad motivert av ambisjonen om vekst utenfor vårt lokalmiljø.

To vil jobbe som virksomhetsleder ved Habilitering og Avlastning

To kvinner har søkt på den ledige 100 % faste stillingen som virksomhetsleder for Habilitering og Avlastning.​

Ferieaktiviteter sommeren 2018 for skolebarn 1.-4. klasse

​Frivilligsentralen i samarbeid med flere vil også i år forsøke å få til et opplegg for barn i skoleferien. Det er satt opp i utgangspunktet 4 uker med 4 dager.

 

Påmelding til kulturskolen 2018-19

Engerdal kulturskole har nå åpnet for påmelding av nye elever skoleåret 2018/2019. Har du lyst til å lære å spille et instrument, synge eller være skuespiller? Meld deg på. ​søknadsfrist 1. juni 2018.

Brannen i Engerdal sentrum

Ved 14-tiden i går brøt det ut brann i et uthus i Engerdal sentrum. Uthuset ble raskt overtent og brannen spredte seg så til en garasje på naboeiendommen. Det var en periode fare for at brannen skulle spre seg ytterligere, og to bolighus ble påført mindre skader. ​

Redusert framkommelighet i Engerdal sentrum

På grunn av brann i Engerdal sentrum er det redusert fremkommelighet på FV 26.  Det er skiltet omkjøring.​

Kartlegging av bredbåndstilbudet 2018

​For å søke om tilskudd til utbygging av bredbåndsinfrastruktur må vi dokumentere bredbåndstilbudet i kommunen. Vi trenger derfor hjelp til å få utført målinger hos så mange som mulig (både husstander, næringsliv og fritidsboliger) i alle områdene som ikke var med i første anbudsrunde.

Situasjonsrapport flomberedskap i Engerdal kommune

Vårflommen i Engerdal har nå pågått en drøy uke. Fylkesmannen i Hedmark og NVE har sendt ut flomvarsel i vårt dalføre nesten på størrelse med flommen i 2014. Det vil si oransje nivå, som betyr en flom på nest høyeste nivå. En alvorlig hendelse som forekommer sjelden, krever beredskapsmessige forberedelser og kan medføre skader.​

Informasjon om skolefritidsordning ved Engerdal barne- og ungdomsskole

Skolefritidsordningen i Engerdal er nylig vedtatt flyttet fra barnehagene til Engerdal barne- og ungdomsskole (Ebus). SFO-ordningen på Ebus iverksettes fra og med 1. august 2018 og tilsvarende ordning ved barnehagene avvikles fra og med samme dato. SFO ved Ebus følger skoleruta med elevoppstart 20. august 2018. ​

Med tradisjon for å skape et godt internasjonalt samarbeidsgrunnlag i skolen

Engerdal barne- og ungdomsskole kjører for 4. gang et internasjonalt skolesamarbeidsprosjekt ledet av prosjektkoordinator Mihaela Edstrøm.

Prosjektet heter «Let’s Learn Together», og styres av retningslinjer under NORDPLUS JUNIOR programmet, som er finansiert av Nordisk Ministerråd. Våre samarbeidspartnere i dette prosjektet er to baltiske land: Litauen (Klaipeda) og Latvia (Alsunga).​

Nasjonale prøver i norsk for fremmedspråklige - vår 2018

​Norskprøver våren 2018 gjennomføres 23. og 30. mai.

Bondekafé fredag 4. mai 2018

Sesongens siste bondekafé blir fredag 4. mai, klokken 11.00. Samme sted som vanlig, hos familien Drevsjømoen. Det blir kaffe og få fra klokken 10.30.

 

Høring og offentlig ettersyn av forslag til reguleringsplan for Drevsjømoen masseuttak

​I medhold av plan og bygningslovens § 12-10 vedtok Formannskapet i møte den 05.02.2018 å sende forslag til reguleringsplan for Drevsjømoen masseuttak ut på høring og legge det ut til offentlig ettersyn.

Høringsfristen er 8. juni 2018.

Ledig stilling som kirketjener i Søre Elvdal kirke

​Engerdal kirkelig fellesråd har ledig 6 % fast stilling som kirketjener ved Søre Elvdal kirke fra 19. mai 2018.

 

Reglement for anskaffelser

Kommunestyret har vedtatt reglement for anskaffelser.​

Velkommen til Drevsjørunden 1. mai 2018

​Vi ønsker alle velkommen til Drevsjørunden, tirsdag 1. mai med start kl. 17.00.

Tildeling av enerett på restavfall til SESAM Ressurser AS

​Engerdal kommunestyre vedtok i sitt møte 18.04.18 og vedta å tildele SESAM Ressurser AS eneretten til å forestå innsamling og behandling av husholdningsavfall.

Fossil oljefyring blir forbudt fra 2020 - Vi vil hjelpe deg å bli oljefri!

Derfor gjennomfører «Energi & Klima»-prosjektet i Sør-Østerdal en informasjonskampanje for de som har oljetank i hagen eller fyrer boligen med olje eller parafin. Du har kanskje mottatt brev med informasjonsmateriell og en invitasjon til et åpent informasjonsmøte om utfasing av fossil oljefyring og hvordan du kan få sanert tanken. ​

Nye digitale løsninger skal gi turistene bedre opplevelser rundt Femunden

​Engerdal kommunes bidrag og medeierskap bidrar til utvikling og internasjonalisering av Fæmund II. AS Fæmund lanserer nå app med interaktiv guide og online booking for årets besøkende. Og man tar i bruk norsk reiselivteknologi fra AiSpot som gjør det enkelt å utvide guiden og legge til nye opplevelser etter hvert.

Vi har vedtatt Tiltaksplan for læringsmiljøet i grunnskolen i Engerdal

​Kommunestyret vedtok i sitt møte 18. april tiltaksplan for læringsmiljøet i grunnskolen i Engerdal. Læringsprosjektet har vært et 2-årig prosjekt med Engerdal kommune og Engerdal barne- og ungdomsskole som handler om å forebygge. avdekke, stoppe og følge opp mobbesaker.

Kommuneskogen utvider styret sitt

​Kommunestyret vedtok i sitt møte 18.04.18 og endre vedtektene til Engerdal kommuneskoger KF for å åpne for å utvide styret.  Styret har blitt utvidet med ett nytt medlem.

Rovviltkveld på Tynset med Rasmus Boström

Tynset kulturhus, storsalen
Fredag 4/5 kl. 1800 – 2130
Tema: Våre store Rovdyr
Rasmus vil komme inn på Jakt, hundetrening, skyting og vil vise oss
endel film denne kvelden, og snakke om Bjørn og Ulv spesielt.​

FIAS er med på årets strandryddeaksjon

​FIAS samarbeider med Hold Norge Rent og flere avfallsselskaper i Midt-Norge om årets strandryddeaksjon, og tilbyr utdeling av sekker og gratis innsamling og behandling av avfall som ryddes langs elver og strender.

11 vil jobbe som lærer på Engerdal barne- og ungdomsskole neste skoleår

8 kvinner og 3 menn har søkt på undervisningsstillinger ved Engerdal barne- og ungdomsskole.​

Reguleringsplan for Gammelsætra - fastsettelse av planprogram

I medhold av plan og bygningslovens § 12-9 fastsatte Formannskapet i møte den 09.04.2018 planprogram for ny reguleringsplan for Gammelsætra.​

Skoleruta for 2018/2019

Skoleruta for 2018/2019 er nå vedtatt.

 

Førstehjelpskurs på Frivilligsentralen

​Torsdag 3. mai klokken 18.00 vil det bli arrangert førstehjelpskurs, inkludert bruk av hjertestarter på Frivilligsentralen.

Nye vedtekter for jordbruksfondet

Kommunestyret vedtok i sitt møte 18.04.2018 endringer i jordbruksfondets vedtekter. Disse nye vedtatte vedtektene skal være mer tydelig enn de forrige.​ Fondet skal bidra til økt aktivitet og vekst innen jordbruksnæringen i Engerdal.

Scooterløype stengt!

​Grunnet mye overvann på Engeren og barflekker i Hylleråsen stenges løype 1 og 1a. umiddelbart.

Ny skolefritidsordning i Engerdal

Engerdal kommunestyre behandlet saken om hvordan skolefritidsordningen skal organiseres i Engerdal på sitt møte 18.04.2018.​

Kommunestyremøte i kveld 18. april

​I kveld er det kommunestyremøte kl 19.00 i kommunestyresalen og vi sender møtet live på WebTv.

Nytt administrasjonsprogram på kulturskolen

Kulturskolen arbeider for tiden med et nytt administrasjonsprogram som heter Speedadmin. Dette programmet vil blant annet brukes til å behandle nye søknader om plass i kulturskolen.​

Helse og Velferd

​I dag (mandag 16.04.18) «veksler» vi formelt over til den nye organisasjon Helse og Velferd (forkortet HeVe). ​Det vil si at vi nå har samlet det som tidligere var to enheter; pleie og omsorg og helse til en enhet med navnet Helse og Velferd.

Søk om tilskudd fra FIAS miljøfond

​Nå kan du søke om støtte til gode miljøtiltak i Fjellregionen. Søknadsfrist 30.april.

Informasjonsmøte om Engerdal Torg

Engerdal kommune ved Rådmannen innkaller alle interesserte til informasjonsmøte om Engerdal Torg, torsdag 19. april kl. 18.00. Møtet vil bli avholdt i kommunehuset Enger. Hensikten med dette informasjonsmøte er å gi alle interesserte en status av prosjektet så langt.

Herlig konsert på Engerdal helse og omsorgssenter

​Fra den kulturelle spaserstokken fikk Engerdal helse og omsorgssenteret besøk og sang/ musikk V Helge Borglund og Jørn Kolsrud. I tillegg serverte Hylleråsen og Heggeriset grendelag kaffe og kake! Veldig koselig og stor oppslutning😄

Stipend til å delta på Handverksdager på Røros

​Rørosmuseet arrangerer for 19. gang handverksdager på Røros i perioden 22. – 26. august. I den anledning er det mulig å søke om stipend for å delta. Søknadsfrist 1. mai 2018.

Engerdal Nasjonalparkkommune vil ta i bruk merkevaren "Norges Nasjonalparker"

Statusen som nasjonalparkkommmune ble i 2008 gitt for inntil 10 år og i utgangspunktet skulle kommunen så søke på nytt om statusen ønskes opprettholdt.
Miljødirektoratet forlenger nå statusen som nasjonalparkkommmune fram til 2021.

Tre vil jobbe som returrådgiver ved Drevsjø statlige asylsøkermottak

En kvinne og to menn har søkt på engasjement som returrådgiver ved ​Drevsjø statlige asylsøkermottak.

To vil jobbe som enhetsleder i Helse og Velferd

To menn har søkt på 100 % fast stilling som enhetsleder i Helse og Velferd ved Engerdal helse- og omsorgssenter. ​

Bondekafé fredag 6. April

Fredag den 6.April kl. 11.00 inviterer vi til Bondekafé hos fam.Drevsjømoen.
Det er kaffe og få fra 10.30.​

  

Sist oppdatert: 24.04.2018 14:49:35
Dele innhold
Du er her: Engerdal > Nyheter