Tittel: Stor undersøkelse i barnehagene
Url: http://www.engerdal.kommune.no/nyheter/Sider/Stor-undersøkelse-i-barnehagene.aspx
Stor undersøkelse i barnehagene

Stor undersøkelse i barnehagene

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 18.10.2017 13:08:18 | Emneord (los) forsiden, Engerdal barnehage, Drevsjø barnehage
lager kunst rundt bordet

​bildet er fra aktivitet i Engerdal barnehage

​Kultur for læring-prosjektet som grunnskolen i Engerdal deltar i, utvides nå til også å gjelde barnehagene. Foresatte, de eldste barna, ansatte, og ledelse inviteres nå til å delta i en stor digital spørreundersøkelse i løpet av oktober og november. Svarportalen stenger 1.desember. Vi oppfordrer derfor flest mulig av foreldrene til barnehagebarna å delta.

Undersøkelsen vil gi et viktig grunnlag for utvikling av barnehagenes kvalitet, kompetanse og kultur for lek og læring framover. Derfor er det ønskelig at så mange foresatte som mulig samtykker til undersøkelsen. Jo høyere svarprosent, dess mer sikre og gyldige resultater vil undersøkelsen gi. Gjennom å samtykke og svare på undersøkelsen får foresatte påvirke resultatet, som danner grunnlag for arbeidet i barnehagene framover.

Kultur for læring er et 4-årig prosjekt, der det blir foretatt en tilsvarende undersøkelse annet hvert år både i skole og barnehage. Prosjektet er satt i gang av Høgskolen i Hedmark i samarbeid med Fylkesmannen i Hedmark og arbeidstakerorganisasjonene. Kommunestyret i Engerdal har gitt sin tilslutning til prosjektet, som for øvrig alle kommuner i Hedmark er med i. Resultatene vil for barnehagene - i likhet med grunnskolen – kunne si noe om hvordan dagens kvalitet er og hvordan den kan utvikles. Undersøkelsen er godkjent av Norges forskningsråd og skjer under streng anonymitet. Ingen svar vil kunne spores tilbake til navn.

Det oppfordres til høy deltakelse fra barn og foresatte, da å svare på undersøkelsen gir barnehagene en god pekepinn om hva de bør satse på og jobbe med videre.

Sist oppdatert: 18.10.2017 14:02:31
Dele innhold