​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Nasjonalparkkomm​une
Stikkord A-Å    |   RSS  |  Facebook  | Turistinfo​​​​

Regionrådet for Sør-Østerdal bistår kommuner i Ukraina med energisparing

Elin foran lerret som viser Ukraina

​Elin Grete Budal

Kommunene i Sør-Østerdal er (og har vært) meget aktive med energisparetiltak i sine egne bygg. Sentralt i dette arbeidet står Elin Grete Budal (Regionrådet og Stor-Elvdal Kommune) som koordinator for en rekke tiltak i alle 6 kommunene. I tillegg har hun nylig levert en Masteroppgave om bruk av EPC (Energisparekontrakter) i offentlige formålsbygg.​

Norge samarbeider med en rekke land gjennom EØS-avtalen. På energisiden har Regionrådet deltatt i dette arbeidet, og slik er også kontakten mot KS (Kommunens Sentralforbund) sin internasjonale satsing blitt utviklet.

I samarbeid med polske og ukrainske partnere skal KS nå bidra til en 2-ukers kompetanse- og informasjons-aksjon ovenfor kommuner i Ukraina, og som fagekspert med praktisk erfaring har de engasjert Regionrådet v/Elin Grete Budal. Aksjonen vil finne sted i februar 2018 og omfatter aktiviteter i 5 Ukrainske byer. Finansieringen kommer fra EØS-midler mottatt av Polen.

"Vi valgte Sør-Østerdal og Elin Grete Budal fordi her finner vi kombinasjonen av topp faglig kunnskap om EPC, praktisk erfaring, og internasjonal interesse" sier Christian Larsen fra avdeling for Internasjonale Prosjekter i KS. "Vi håper at EPC kan være en modell for finansiering også i Ukraina og andre tidligere øst-Europeiske land. Kunnskapen og erfaringen fra Sør-Østerdal er vel anerkjent i KS, og er ytterligere dokumentert i Budal sin Masteroppgave"

"Sør-Østerdal er stolt og beæret over at vi har fått en slik oppgave" sier Terje Røe, Regionrådgiver i Sør-Østerdal. "Det er viktig for oss at andre verdsetter den kompetansen vi har bygget opp, og vet å dra nytte av den. Det tjener Sør-Østerdal både på kort og lang sikt. Dette er en honnør til alle kommunene i Sør-Østerdal, og til inspirasjon til medarbeidere som ønsker å utvikle seg på nye og spennende områder.

For ytterligere informasjon:

Regionrådet for Sør-Østerdal består av kommunene Elverum, Engerdal, Stor-Elvdal, Trysil, Våler og Åmot. Regionen omfatter ca 45.000 innbyggere og dekker nær 12.000 km2. Regionrådet koordinerer prosjekter av felles interesse, blant annet det nylig avsluttede energispareprosjektet som har omfattet ca. 110 kommunale bygg, og hvor kontraktsformen EPC – Energisparekontrakter har vært benyttet.

Sist oppdatert: 25.01.2018 12:48:39
Dele innhold