​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Nasjonalparkkomm​une
Stikkord A-Å    |   RSS  |  Facebook  | Turistinfo​​​​

Nødforing av rådyr

rådyr på vintervei

​Det har nå vært forbud mot all foring av hjortevilt pga. CWD (Skrantesjuke). Forbudet gjelder fortsatt men på grunn av de store snømengdene vi opplever nå i vinter åpner mattilsynet for at kommuner utenfor prøvetakingsområdene rundt Nordfjella kan søke mattilsynet om nødforing av rådyr.

​Foringsplassen skal være tilpasset og rettet mor rådyr.

Søknader om foring kan sendes Engerdal kommune v/ viltforvaltingen evt. Engerdal Fjellstyre som sender søknad videre til kommunen snarest mulig og senest innen 6. februar for å bli med på felles søknad til Mattilsynet.

Kommunen vil samordne søknader og sende en samlet søknad til mattilsynet.

Følgende opplysninger må være tilstede for at søknaden kan bli vurdert:

· Konkret beskrive stedsnavn på den enkelte fôringsplass, gjerne med GPS koordinater.
· Hvem er ansvarlig ved de enkelte fôringsplasser?
· Hva det skal fôres med?
· Hvilket tidsrom skal fôringen pågå?
· Plan for nedtrapping av nødfôring?
· Det må fremgå hvor ofte det føres tilsyn med fôringsplassen.
· Det må være tydelig at Mattilsynet skal varsles ved unormal oppførsel hos rådyrene, gjerne av kommunens ansvarlige for koordineringen av nødfôringen av rådyrene eller direkte av observatør.

Kommunen vil videre minne om at en er ekstra oppmerksom langs veiene nå. Pga store snømengder er det større fare for påkjørsler noe fallviltgruppa i kommunen har erfart nå i vinter. Dette gjelder hele kommunen.
Spesielt utsatte områder er: Gløtvola, Drevsjømoen, Lillebo, mellom Engerdalssetra og Engerdal Sentrum, Sør for Engerdal sentrum ved Fotballbane, Heggeriset, og ved Skogheim (Hylleråsen).

Dersom uhellet er ute: ring 02800 eller

Kommunens Fallviltmannskap: