​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Nasjonalparkkomm​une
Stikkord A-Å    |   RSS  |  Facebook  | Turistinfo​​​​

Miljøfyrtårnpris til Fjellheimen Leirskole og Destinasjon Femund Engerdal

de fire som mottok pris

​Fra venstre:  Jan Erik Nordgård og Anne Lønne fra Fjellheimen leirskole. OG Anne Jarulf og Mia Faldmo fra Destinasjon Femund Engerdal

På kommunestyrets møte i går 14. september ble Miljøfyrtårnsertifikat tildelt Fjellheimen Leirskole og Destinasjon Femund Engerdal. Vel fortjent pris for mye arbeid og vi gratulerer!​

Til den høytidelige utdelingen deltok fra Fjellheimen Leirskole: Anne Lønne, rektor og Jan Erik Nordgård, lærer. Fra destinasjon Femund Engerdal deltok: Mia Falmo, daglig leder og styreleder Anne Jarulf.

Takkeord fra Fjellheimen Leirskole:utdeling av miljøfyrtårnsertifikat til Fjellheimen.jpg

ordfører Lars Erik Hyllvang og varaordfører Tor Erik Skramstad overrakte den flotte prisen - gratulerer!

Dette er det synlige beviset for at Fjellheimen har blir sertifisert som Miljøfyrtårn bedrift.
Dette en bevisstgjøring at vi i tiden fremover må ta hensyn til Arbeidsmiljø, hvordan, hvilke varer og fra hvilke leverandører, hvor ofte vi gjør innkjøp, hvordan vi bruker energi, transport, utslipp og sortering av avfall. Tilslutt og ikke minst estetikken og hvilke spor vi etterlater oss i naturen. Dette er god økonomi, og vil på sikt gi innsparinger.
Dette er en jobb som må gjøres hver dag, av alle ansatte i lag.
Sertifiseringen er bare en bekreftelse at vi har gjort noen riktige valg og er i gang med en endring til stadig å blir mer miljøbevisste og gjør god valg og tar vare på et godt arbeidsmiljø og gi gode opphold for våre elever/ledsagere.
Vi er stolte av å bli sertifisert. Det har vært en lang prosess siden juli 2016. Det har vært mer arbeid enn jeg forventet. Prosessen har vært krevende, men givende.
Dette er et kvalitetstegn over for våre brukere, og blir viktig i markedsføringen av Fjellheimen. Flere av våre brukere har etterspurt om vi er en Miljøfyrtårnbedrift og bemerker nå at de synes det er bra at vi har blitt sertifisert.
Fjellheimen tilbyr friluftslivs for mennesker med psykisk utviklingshemming i alle aldre fra hele landet. Vi ser det på som viktig og helt naturlige at Fjellheimen Leirskole som har naturen som klasserom er miljøfyrtårn-sertifisert.
For meg personlig, som er i overkant opphengt i søppelsortering og miljø er dette en fin dag, så på vegne av Fjellheimen takker jeg for diplomet.
Vi skal ha en markering på Fjellheimen med alle ansatte tilstede mandag 23. Oktober. Da kommer vi til å inviterer presse og gjester til å markere dette sammen med oss.

Takkeord fra Destinasjon Femund Engerdal:

utdeling av miljøfyrtårnsertifikat til destinasjon Femund Engerdal.jpg

Ordfører Lars Erik Hyllvang og varaordfører Tor Erik Skramstad overrakte den flotte prisen - gratulerer

Tusen takk for prisen! Vi er meget stolte over arbeidet vi har nedlagt for å oppnå denne prisen.
Destinasjon Femund Engerdal har gjort dette om en del av kvalifiseringen til Bærekraftig reisemål, som igjen er en del av SITE
Vi har som målsetning at flere bedrifter skal sertifiserer seg som miljøfyrtårn i Engerdal, derfor ønsket Destinasjon Femund Engerdal å gå foran som godt eksempel.
Sertifisering skal lønne seg, det skal synes på bunnlinja for bedriftene.
Kundene våre vet om og etterspør sertifisering.
Vi har kompetansen på Miljøfyrtårn gjennom Abakus i kommunen.
Destinasjon Femund Engerdal oppfordrer Engerdal Kommune/ Enger til å gå i gang med arbeidet så snart som mulig. Vi minner om at det står i den nye strategien for nasjonalparkkommuner og landsbyer.
Vi tenker lenger framover og tenker oss at flg. vil bli viktig for Engerdal: Vi må få til i lag tømmestasjon for bobil, sentralt plassert

- Ladestasjon for bobiler, sentral plassert
- Tømmestasjon for bobiler, sentralt plassert
- Gode søppel og toalettforhold langs veiene våre.

Når det gjelder Handlingsplan for bærekraftig reisemål, så er nå den forrige revidert, slik
at jeg håper dere kan vedta en ny om ikke så lenge.

Sist oppdatert: 15.09.2017 15:30:09
Dele innhold