​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Nasjonalparkkomm​une

Mammografi for kvinner i Engerdal

tre personer foran bussen

​foto fra kreftregisteret.no

Alle kvinner i Engerdal kommune født 1949-1968 inviteres til mammografiundersøkelse fra 14.8 - 6.9.2017 ved mammografibussen ved Trysil legesenter.​

​I alt 183 kvinner vil få invitasjon til å undersøke brystene i mammografibussen ved Trysil legesenter. Alle som har digital postkasse, vill få invitasjonen digitalt.

Hvem:  Kvinner i Engerdal kommune født 1949 - 1968

Når:  14. august - 6. september

Hvor: ved Trysil legesenter (mammografibussen)

Dersom det er behov for tilleggsundersøkelser, vil kvinnene bli innkalt til Brystdiagnostisk senter på Sykehuset Innlandet, Hamar.

Brystkreft

Brystkreft er den hyppigste kreftformen blant kvinner i Norge, og utgjør i dag om lag 22 prosent av alle krefttilfeller hos kvinner. I 2015 fikk 3 415 kvinner diagnosen. Mammografiprogrammet oppdager om lag 1 100 nye brystkrefttilfeller per år, de fleste i et tidlig stadium.

Mammografiprogrammet

Mammografiprogrammet er det offentlige tilbudet til kvinner i alderen 50-69 år om mammografi annethvert år. Tilbudet gis i tråd med internasjonale anbefalinger. Regelmessig mammografi er i dag den viktigste metoden for å oppdage svulster i et tidlig stadium. Tidlig oppdagelse gir ofte bedre overlevelse, og øker sjansene for mer skånsom behandling.

I mammografiprogrammet kvalitetssikres tilbudet ved at alle bilder tydes av to røntgenleger. Dersom brystkreft oppdages, er rutinemessig oppfølging sikret ved det brystdiagnostiske senteret.

Målsettingen for programmet er å redusere dødeligheten av brystkreft blant kvinner som inviteres. Oppmøtet i Mammografiprogrammet er om lag 75 prosent på landsbasis. I forrige runde møte 71% av kvinnene fra Engerdal kommune.

For mer informasjon:

Leder Mammografiprogrammet; Solveig Hofvind,  tlf: 22 45 13 00, mammomgrafi@kreftregisteret.no

www.kreftregisteret.no

Sist oppdatert: 01.08.2017 09:42:50