Hva er bærekraftig reisemål?

ørn i logo

​Destinasjon Femund Engerdal mottok merket for Bærekraftig reisemål i august 2017, som det 9 reisemålet i Norge som har innfridd kravene. Bærekraftig reisemål er reisemålsutvikling i «riktig retning».

Om Merket for bærekraftig reisemål

Norge er et naturskjønt land, Femund Engerdal er et naturskjønt område, med fine fjell, krystallklare fjellsjøer, og nesten helt urørt natur. Å bevare dette landskapet, disse samfunnene og den tradisjonsrike livsstilen er viktig for oss alle.
At bevaring av naturen er et felles ansvar, er en grunnholdning som har stått fast i generasjoner. Å nyte naturen og friluftslivet er en del av det norske arvestoffet, og vår respekt for omgivelsene er formet av dette.

At vi har høy grad av tillit til hverandre, og vårt felles ansvar for naturen, er allemannsretten et bevis på. Selv om vi har både nasjonalparker og andre beskyttede områder, har vi muligheten til å nyte friluftsområdene som vi vil – også i disse sårbare områdene.

Allemannsretten er opprinnelig en gammel tradisjon basert på bærekraftige prinsipper, fra lenge før «bærekraft» ble et standardord i vokabularet vårt.
Mange nordmenn tar det for gitt, men allemannsretten oppleves faktisk som ganske eksotisk for turister fra andre deler av verden.

I dag vet vi mye mer om natur og naturvern enn tidligere – samtidig er klima og slitasje på miljøet blitt en enorm utfordring for hele kloden.

Bærekraft handler om å beskytte natur, samfunn, landskap, og samtidig sørge for at lokalsamfunn har noe å leve av. Perspektivet er langsiktig: Den naturen vi har i dag skal også kunne nytes av framtidige generasjoner, og det er vår jobb å sikre at den fremdeles er like vakker, spektakulær og levedyktig når det er våre barn og barnebarn sin tur til å bruke den.

Bærekraft%20logo

Sist oppdatert: 18.12.2017 12:47:06