​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Nasjonalparkkomm​une

Forsvaret: NATO-rekognosering i uke 42/2017

Jagerfly på bakken

​Bildet fra luftforsvaret.no

​Personell fra NATO gjennomfører i uke 42 rekognosering i Norge som ledd i planleggingen og forberedelsene til NATO-øvelsen Trident Juncture 2018 (TRJE 18).

Hensikten med denne rekognoseringen er å avdekke muligheter og begrensninger innenfor øvingsområdet og finne egnede områder for ulike type avdelinger, hovedkvarter, logistikk osv.

Rekognoseringen berører kommunene Trysil, Åmot, Stor-Elvdal og Engerdal.

TRJE 18 er en NATO-ledet øvelse som innebærer at det er NATO som har ansvaret for både planlegging og gjennomføring av øvelsen. Norge er vertsnasjon, og vårt ansvar er å legge forholdene best mulig til rette for NATO og sørge for at nasjonale forhold og behov blir ivaretatt under planlegging og gjennomføring.

Øvelsen TRJE 18 vil høsten 2018 foregå over store deler av Norge og tilstøtende sjø- og luftområder. Landstyrkene vil utgjøre den mest synlige og merkbare delen av øvelsen. Landstyrkenes aktivitet vil hovedsakelig finne sted i fylkene Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Hedmark og Oppland.

Spørsmål kan rettes til HV-05 Distrikt på 62 40 82 10 eller hv-05.kontakt@mil.no.

Sist oppdatert: 11.10.2017 14:59:33
Dele innhold