​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Nasjonalparkkomm​une
Stikkord A-Å    |   RSS  |  Facebook  | Turistinfo​​​​

Fagdag 1. september - rydding av beiter

Rydding%20av%20beiter

​Fredag 1. september fra kl. 11.00-15.00 vil Fylkesmannen i Hedmark, sammen med NLR og Nasjonalparkstyret for Forollhogna arrangere «Fagdag; Rydding av beiter».

Fagdagen er lagt til Vangrøftdalen, Os.

Fagdagen vil ha fokus på hvilke områder som bør ryddes, dvs. hvor er det hensiktsmessig å rydde, og hvor er det potensial for gode beiter. Ut fra vegetasjonssituasjonen i de ulike områdene vil en gjennomgå ulike ryddingsmetoder/-teknikker.

Fagdagen er en befaringsdag der en vil se på områder som er blitt ryddet, resultater, fôrproduksjon, behov for vedlikehold m.m.

I befaringsområdet har NLR også på oppdrag fra Fylkesmannen etablert forsøksfelt der en ser på hvilken effekt beiting har på fôrproduksjon og gjengroing.

Kl. 11.00
Oppmøte i Vangrøftdalen v/veg til Mastukåsa (se kart til høyre på siden)
Kaffe og kake
Gjennomgang av ryddede områder, ryddingsteknikk, beiteforsøk m.m.

Kl. 13.00
Utistuvollen
Varm lunsj og kaffe

Gjennomgang av andre ryddede områder, resultater, anbefalinger i forhold til beitetrykk og vedlikehold

Kl. 15.00 - Slutt

Fagdagen er gratis!

Dette er en god anledning for faglig påfyll for gårdbrukere, ansatte i kommunene og rådgivningstjenesten.

Velkommen!

Påmelding til: