Brannen i Engerdal sentrum

Fra branntomta mai 2018

Ved 14-tiden i går brøt det ut brann i et uthus i Engerdal sentrum. Uthuset ble raskt overtent og brannen spredte seg så til en garasje på naboeiendommen. Det var en periode fare for at brannen skulle spre seg ytterligere, og to bolighus ble påført mindre skader. ​

Alle nødetater rykket ut, sammen med mannskaper fra Sivilforsvaret. Uthuset og garasjen var overtent når brannvesenet kom til stedet, men sammen med stor innsats fra frivillige lykkes en altså med å hindre videre spredning.

De personene som hadde behov ble tatt hånd om av ambulansepersonell og lege. Sanitetsforeningen sørget for mat til mannskapene.

Kommunens kriseteam ble også satt i beredskap.
Som følge av brannen ble FV 26 stengt, men det ble etablert omkjøring via Åveien og alle kjøretøy kunne passere. På grunn av det store vannforbruket falt vannforsyningen bort for noen abonnenter, inntil det ble etablert forsyning av slokkevann fra Engeråa.
Brannvesenet og sivilforsvaret holdt på med etterslukking fram til ca kl 20.00 og FV 26 ble da åpnet for ordinær trafikk.

Et større område rundt branntomta er sperret av og man venter nå på krimteknikere som skal gjøre åstedsundersøkelser. Tre husstander er fortsatt uten strøm, men Eidsiva avventer klarsignal fra politiet før de kan utbedre dette.
En stor takk til alle som på alle vis bidro i redningsarbeidet og som forhindret at dette utviklet seg til en langt alvorligere hendelse.

Sist oppdatert: 16.05.2018 10:36:56
Dele innhold