Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Skole og utdanning

Emneord (los) Grunnskole

​​​​​Engerdal kommune har i dag en grunnskole, Engerdal barne- og ungdomsskole (Ebus). Dette er en skole fra 1.-10. klasse. Ebus har egen nettside: www.ebus.no

I Engerdal kommune har vi ingen videregående skole. Vi har heller ikke noen høyskole eller universitet.

 

EBUS - Engerdal barne- og ungdomsskole

     

EBUS har ca. 170 elever, og tar mot elever fra hele kommunen. Skolen er for elever fra 1.-10. klasse. Skolen ligger sentralt plassert i kommunen på Engerdalssætra.

 

Historikk om skolestrukturen:

Fram til skoleåret 1964/65 hadde Engerdal 8 skolekretser med skoler i Hylleråsen, Heggeriset, Engerdal, Nordre Elvdal, Søndre Elvdal, Drevsjø, Elgå og Sømådalen. Da Engerdal barne- og ungdomsskole sto ferdigbygd på Engerdalssetra i 1965, ble alle kretsskolene unntatt Elgå og Sømådal lagt ned. ​Grunnet lavt elevantall de senere år ble det besluttet å legge ned Elgå skole fra høsten 2012 og Sømådal skole fra høsten 2016.   

Det eldste bevarte skolehuset i kommunen er den gamle skolebygningen fra Heggeriset, oppført i 1864. Bygningen ble tatt ned og flyttet opp til Engerdal barne- og ungdomsskole i 1987. Så vidt en kjenner til er dette det eneste skolehuset i landet som brukte peisen som viktigste varmekilde.

 Kontakt oss

 Annen informasjon

 Aktuelt

Alle
Nyheter
Fant ingen nyheter merket med valgt interesseområde
 
Sist oppdatert: 24.04.2018 12:47:09
Dele innhold