Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Nasjonalparkkomm​une
Stikkord A-Å    |   RSS  |  Facebook  | Turistinfo​​​​
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Kjære sambygding - hilsen fra ordføreren

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 23.12.2016 11:41:54 | Emneord (los) forsiden, Politikk
ordfører med nisselue bak juletreet ute

​Her kommer en hilsen til dere fra ordfører Lars Erik Hyllvang.

​Jeg har nå vært ordfører i litt over fem år. Det har vært fem gode, engasjerende år. Det er sjølsagt travelt som bare det, men det hadde jeg regnet med og utfordringer trives jeg med. Det er positivt at folk bruker ordføreren. Alle vi;
enkeltpersoner, bedrifter, lag og foreninger er nødt til å samarbeide og vi vil lettere oppnå resultater når alle spiller
på lag.

Engerdal har fått ny rådmann. Lage Trangsrud er tilsatt og begynner i stillingen 1. mars 2017. Han har lang kommunal erfaring og er kjent for de fleste. Det blir godt å få ny rådmann på plass og jeg er sikker på at han vil gjøre en kjempebra jobb for oss alle. Jeg ser fram til samarbeidet!

Kommunestyret har hatt mange viktige saker til behandling i høst. Bosetting av flyktninger, engasjement 50 % lege i 2 år, barnehagetilbud/skyssordning Sømådalen, tilstandsrapport for oppvekstsektoren, skuterløyper, museumsplan. Nå står budsjettet for 2017 for tur. I rådmannens forslag ligger det an til nok et år der vi fortsatt opprettholder og gir et meget godt tjenestetilbud. Det ligger ikke an til noen store kuttbehov denne gangen heller. Det er betryggende og viser at fornuftig økonomistyring fungerer i alle virksomheter i hele kommunen.
Gjennomsnittsalderen går opp i Engerdal, og i Norge. Men tallet på innbyggere over 67 år i kommunen vår er ganske stabilt, i 2016 er det ca 310. Det blir heller ingen boom av eldre i åra framover. Likevel, kan det noen ganger høres ut som om vi som bor her, er pensjonister alle sammen. Ja, det er en del eldre i Engerdal. Eldre som står på for kommunen, skaper aktivitet og deltar aktivt for grenda si, for kommunen, så langt de kan. Men jammen er det mange yngre også. I 2016 er det ca 240 innbyggere i alderen 0-18 år. Og tallet for innbyggere i alderen 19-66 er ca 740.

Så jobber vi for å få flere til flytte hit, og færre til å flytte fra. Folketallet går ned. Hovedårsaken er at det fødes færre enn det dør. Men vi har mange tilflyttere! 180 av de som har flyttet hit de siste fem åra, bor fortsatt her. Det er det viktig å legge seg på minnet. Så ser vi også at de yngre slår seg til her. Overdragelse av gårder er det flere av, hus selges til yngre som etablerer seg i kommunen. Noen går med planer om å bygge seg hus. Det er viktig at vi ser at det skjer en del positivt.
Den innsatsen hver enkelt av oss gjør for å skape trivsel og aktivitet i kommunen er avgjørende. Alle har vi et ansvar for å gjøre kommunen vår attraktiv for de som bor her og tiltrekke oss nye innbyggere. Skal vi få det til påhviler det oss å se muligheter, jobbe sammen, spre budskapet om at Engerdal er en god kommune å bo og arbeide i. Min påstand er at de fleste kjenner noen som kan tenke seg å flytte hit. Det må vi ta tak i, hver for oss og sammen. I jula kommer mange tidligere engerdøler hjem på besøk, ta tak i dem og diskuter «hemattfløtting».
Jeg ønsker dere alle ei trivelig adventstid, riktig god jul og godt nytt år! Kos dere!
Lars Erik Hyllvang
ordfører

Sist oppdatert: 23.12.2016 11:45:00
Dele innhold